Problem z Simant (Windows 7)

Czasami napiszą... czasami sfilmują - mrówy są obecne w mediach! Ponadto "linkownia", komentarze, opinie, nowości z sieci

Moderator: Moderatorzy

miłośnik mrówek
Posty: 48
Rejestracja: czw 05 cze, 2014
Lokalizacja: Nowy Targ

pn 16 lut, 2015

Mam problem, bardzo zależy mi na grze Simant, jadnak nie chce się włączyć na Windows 7. Słyszałem, że można coś ustawić, żeby odpaliło, ale nie wiem co i jak. Proszę o pomoc.
Lasius neglectus
Formica cinerea
Formica sanguinea
Awatar użytkownika
geb88
Posty: 1970
Rejestracja: pt 20 paź, 2006
Lokalizacja: Warszawa, Malbork
Kontakt:

sob 14 mar, 2015

Po czasie..

Może po prostu "uruchom w trybie zgodności z..." (prawy klik na ikonkę aplikacji i wybrać właściwości) - chociaz to chyba jeszcze mi nigdy nie zadziałało.

Jeśli dobrze pamiętam, to tą (starowinkę) grę odpalałam na emulatorze DOSbox. Jeśli jeszcze cię to interesuje, odezwij się w razie problemów z Dosboxem.
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
ARTUR83M
Posty: 217
Rejestracja: ndz 06 cze, 2010
Lokalizacja: Sanok

pn 16 mar, 2015

a nie lepiej w dosboxie?
Obecnie Polska:
Formica sanguinea

Obecnie świat:
Pachycondyla apicalis

W zainteresowaniu:
Myrmecia pavida
Awatar użytkownika
geb88
Posty: 1970
Rejestracja: pt 20 paź, 2006
Lokalizacja: Warszawa, Malbork
Kontakt:

wt 17 mar, 2015

O tym między innymi pisałam :P
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Awatar użytkownika
barciu
Posty: 446
Rejestracja: czw 10 sty, 2013
Lokalizacja: Kunkowa - mała wioska, w 70% porośnięta lasami i łąkami - mieszka tu ok 100 osób,

ndz 22 mar, 2015

Ja mam tak samo, nie mogę odpalić ZARĄBISTEJ gry Call of juarez: bib !!!
POMOCY!!
Co mam zrobić? nie mogę uruchomić w trybie zgodnośći z :(.
GG: 51713465
Awatar użytkownika
geb88
Posty: 1970
Rejestracja: pt 20 paź, 2006
Lokalizacja: Warszawa, Malbork
Kontakt:

sob 28 mar, 2015

Call of Juarez było na xp pewnie? DOSbox tu nie pomoże.

http://www.sevenforums.com/gaming/14999 ... start.html
Piszą by odpalić w zgodności z Vista SP 2 i zaznaczyć tam by Wyłączyło kompozycje wizualne i kompozycje pulpitu.

Jeśli pomimo tego gra wpadnie na czarny ekran, spróbuj obniżyć jakość dźwięku (panel sterowania ->dźwięki) na 16bit 48000hz (DVD) jeśli jest taka możliwość. I wyłącz drugi monitor jeśli taki posiadasz co wątpliwe dla zwykłego śmiertelnika :P
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Awatar użytkownika
barciu
Posty: 446
Rejestracja: czw 10 sty, 2013
Lokalizacja: Kunkowa - mała wioska, w 70% porośnięta lasami i łąkami - mieszka tu ok 100 osób,

sob 28 mar, 2015

A napisałabyś, kochana geb :), jak wyłączyć kompozycje wizualne i pulpitu ? Bo nie znam się na tym szczerze mówiąc...
Jakość dźwięku obniżyłem ( wyczytałem w google ), ale mimo to jest jak było :(.
GG: 51713465
Awatar użytkownika
geb88
Posty: 1970
Rejestracja: pt 20 paź, 2006
Lokalizacja: Warszawa, Malbork
Kontakt:

ndz 29 mar, 2015

"Piszą by odpalić w zgodności z Vista SP 2 i zaznaczyć tam (gdzie zmieniasz zgodność) by wyłączyło kompozycje wizualne i kompozycje pulpitu".
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
ODPOWIEDZ