killy9999, gdzie to byłeś?
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Zgodzę się z tym w 100%. Też osobiście nie chodzę z kijkami. Jak mi nawalą stawy kolanowe to może zmienię przyzwyczajenie, ale mam nadzieję że szybko to nie nastąpiHarnaś pisze:To czy spodoba/przypasuje ci ich używanie to raczej osobista sprawa.
Mam małą srebrną ale już nie zbieram od dwóch lat (jakoś tak nie chciało mi się uzupełniać tych wszystkich wpisów i narobiło się zaległości).dexter688 pisze:A tak apropos: zdobywa ktoś z was odznaki GOT-u?
To zdjęcie jest w drodze ze schroniska na Magurce Wilkowickiej na Czupel. Generalnie przeszliśmy trasę Bielsko-Biała Kopiec - przeł. U Panienki - Magurka Wilkowicka - chatka studencka pod Rogaczem (tam nocleg). Następnego dnia z powrotem na Magurkę, na Czupel i do Łodygowic.Harnaś pisze:killy9999, gdzie to byłeś?
O punktach GOT, czy o wyprawie?sodek pisze:A może powiecie słowo więcej o tym, skoro już rozmawiacie?
Masz rację. W moim przypadku tak jak u Drwala lenistwo wzięło górę.killy9999 pisze:a potem regulamin zdobywania dużych odznak jest kretyński, więc uznałem że to nie ma sensu.
No to teraz tak jest przy zdobywaniu dużych odznak. Totalny kretynizm, że nie można zdobywać dużej odznaki w naszych największych górach.Harnaś pisze:Wyobraź sobie, że na popularną nie mogłeś zbierać punktów np. w Tatrach
Ja często nie miałem pieczątek ze schronisk i się nikt nie czepiał (abstrahując od tego, że czasami chodziłem poza szlakami w miejscach, gdzie nie ma schronisk i po prostu nie było żadnej pieczątki do podbicia).Ta i jezscze było trzeba mieć te wszystkie pieczątki
Regulamin GOT PTTK pisze: § 7
Poszczególne stopnie GOT PTTK w kategorii dużej zdobywa się przez odbycie dwóch wycieczek wielodniowych według poniższych zasad:
1. Trasa powinna prowadzić przez co najmniej 7 punktów pośrednich, dowolnie wybranych z wykazu znajdującego się w II części Tras punktowanych do GOT PTTK.
2. Punkty pośrednie mogą być wykorzystane tylko raz przy zdobywaniu wszystkich trzech stopni odznaki w kategorii dużej.
http://www.tramp.waw.pl/poradnik/got/got_wykaz.phpkilly9999 pisze:Totalny kretynizm, że nie można zdobywać dużej odznaki w naszych największych górach.
No jasne że takDrwal pisze:A tak w ogóle to GOT jeszcze działa?
Tu się z toba nie zgodzę. Na popularną i małą złotą jak najbardziej można zdobywać punkty w Tatrach.dexter688 pisze:A co do zdobywania popularnej to dalej Tatry odpadają.
Ja jakies 35-30 lat temu.Drwal pisze:Ja miałem na myśli lata 1995-1999.
Hmm.. Więc żyłem w błędnym przekonaniu.Harnaś pisze:Na popularną i małą złotą jak najbardziej można zdobywać punkty w Tatrach.
Masz racjęHarnaś pisze:Na popularną i małą złotą jak najbardziej można zdobywać punkty w Tatrach.