Witam wszystkich.
Jestem tu nową osobą i chciałbym dowiedzieć się, co jest przyczepione do goleni mrówki na załączonym zdjęciu?
Za udzieloną odpowiedź, dziękuję.
Pozdrawiam.
Prośba o wskazanie co to jest.
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod
-
Słabe zdjęcie, ja podejrzewam że to lądzień czerwonatka a konkretnie jego larwy
- slodkie_ciacho
- Kontakt:
Witam.
Nie wiem co to, ale miałem na jednej królowej cuś podobnego do tego u góry na Twojej królowej: Po czasie samo odpadło i kolonia rozwijała się normalnie.
Pozdrawiam
Nie wiem co to, ale miałem na jednej królowej cuś podobnego do tego u góry na Twojej królowej: Po czasie samo odpadło i kolonia rozwijała się normalnie.
Pozdrawiam
-
Sorry pomyłka
Ostatnio zmieniony czw 11 kwie, 2024 przez Reschkeart, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bardzo dziękuję. Zauważyłem, że z jednego golenia właśnie odpadłoslodkie_ciacho pisze: ↑czw 11 kwie, 2024 Witam.
Nie wiem co to, ale miałem na jednej królowej cuś podobnego do tego u góry na Twojej królowej:
IMG_3616.JPGIMG_3622.JPG
Po czasie samo odpadło i kolonia rozwijała się normalnie.
Pozdrawiam
-
Przepraszam za niedoskonałe zdjęcie pięciomilimetrowej mrówki. Chodziło mi konkretnie o zaznaczony temat. Niestety nie mam mikroskopu. Na przyszłość postaram się poprawić w kwestii jakości zdjęć Proszę też o powiększenie zdjęcia, może coś się jednak uda zobaczyć.Patryk Ustich pisze: ↑czw 11 kwie, 2024 Słabe zdjęcie, ja podejrzewam że to lądzień czerwonatka a konkretnie jego larwy
Dziękuję za podany trop i pozdrawiam serdecznie.
Sprawdzam go