Proszę fachowców o ocenę

1.

2.

3. I zarośnięte formi Myrmicy. Chaotyczne i prześwietlone, czyż nie

Tak na marginesie: te gloniki im nie zaszkodzą

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Tak jest, dyfuzorek i będę się szkoliłpawelllQwE pisze:Zrób dyfuzor. Zdjęcia są słabo doświetlone. Mało wyciągnięte z cieni. Dlatego dyfuzor i poprawka
Oczywiście. Głównie po to robi się dyfuzor żeby nie kupować dodatkowych lamp :Pdexter688 pisze:PS II: Czy zwykła lampa z dyfuzorem wystarczy do dobrego doświetlenia zdjęcia? Bo nie posiadam lampy zewnętrznej ...
Chyba o Formica. Ale to ma związek z oświetleniem.dexter688 pisze:PS: Harnaś'u chodzi Ci o poczwarki Myrmica sp. czy o Formica fusca bo nie bardzo czaję.
U mnie pył był również prawdziwym pyłem. Cegły kruszyłem w młotkiem i mieliłem w maszynceHarnaś pisze:Ja też mieszałem gips z pyłem ceglanym. Tylko u mnie pył był prawdziwym pyłem. Wyszedł mi jednolity kolor.
Też byłem zdziwionyHarnaś pisze:To nie wiedziałem, że w środku będzie taki zbrylony.![]()
Tyle, że kamyczki mogą wykruszyć się z gipsu robiąc dziurę i rysując powierzchnię.Drwal pisze:Tak myślałem że było to szlifowaneJak ja będę coś odlewał to podrzucam do masy jakichś kamyczków i zeszlifuje potem z 5mm powinno wyglądać podobnie.