Czy mosna fusowac mrowki? czyli u mmie chce dolozyc poczwarki krolowej ale nie mam poczwarek od tego gatunku, a mama mi nie poxwala kupic poczwarek.
Post edytowany przez: slodkie_ciacho.
Czy mozna fusowac mrowki
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod
- slodkie_ciacho
Witam.
Odpowiadając na Twoje pytanie-zależy co z czym chcesz mieszać. Najczęściej można mieszać z tego samego rodzaju-np Formica fusca z Formica cinerea czy choćby Lasius niger z Lasius Chthonolasius. Ale nie zawsze wystarczy ten sam rodzaj czy podrodzaj, a już na pewno nie np Lasius z Formica.
Więc pytanie-jakie gatunki chcesz mieszać?
Pozdrawiam
A czy można prosić o pisanie po ludzku? Np nie wiadomo co znaczy "fusować", słowniki milczą na ten temat. Ponownie upominam o poprawienie błędów.
Odpowiadając na Twoje pytanie-zależy co z czym chcesz mieszać. Najczęściej można mieszać z tego samego rodzaju-np Formica fusca z Formica cinerea czy choćby Lasius niger z Lasius Chthonolasius. Ale nie zawsze wystarczy ten sam rodzaj czy podrodzaj, a już na pewno nie np Lasius z Formica.
Więc pytanie-jakie gatunki chcesz mieszać?
Pozdrawiam
- slodkie_ciacho
O ile w tym tekście nie ma błędów ortograficznych, to brzmi bez sensu

Możesz jeśli chcesz nakarmić któreś z nich, bo poczwarek z drugiego gatunku niestety nie zaakceptują.
- slodkie_ciacho
Tak jak pisałem, połączenie tych dwóch rodzajów gatunków nie uda się. Potrzebujesz poczwarek fugax
Pytanie po co to chcesz robić? Przecież tu pisałeś że złożyła jaja...
Pytanie po co to chcesz robić? Przecież tu pisałeś że złożyła jaja...