MANICA RUBIDA
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Niezbyt lubi miód, podawaj białko najlepiej co 2 dni, miód możesz na przykład raz na tydzień lub co 5 dni, to już musisz sam wywnioskować
Możesz też podgrzać ją do około 26-30C jeżeli chcesz mieć szybszy rozwój. Według mnie ważne jest też to żeby miała arenę.

- slodkie_ciacho
- Kontakt:
Witam.
Królowa jest samotna? O tej porze roku to powinna już mieć robotnice.
Zrób first-stepa z przegrodą, w jednej komorze będzie siedziała królowa, a druga będzie służyła za arenę gdzie będziesz podawał pokarm. Lubią dużą wilgotność.
Jakie masz doświadczenie w hodowaniu mrówek (Manica nie jest polecana dla początkujących)?
Pozdrawiam
Trochę lipa że pierw kupiłeś, a dopiero teraz się pytasz

Zrób first-stepa z przegrodą, w jednej komorze będzie siedziała królowa, a druga będzie służyła za arenę gdzie będziesz podawał pokarm. Lubią dużą wilgotność.
Jakie masz doświadczenie w hodowaniu mrówek (Manica nie jest polecana dla początkujących)?
Samotna królowa, dlaczego?
Pozdrawiam
Zajmuje sie mrowkami od poczatku tego roku. Do tej pory mialem tylko Messor Barbarus. Manica wydala mi sie bardzo ciekawa i postanowilem kupic. Czytalem ze nie jest latwa w hodowli, szczegolnie na poczatku rozwoju kolonii. Moja krolowa ma jedna robotnice i kilka larw. Jest w probowce podlaczonej do mini areny zeby latwiej bylo mi podawac jej jedzenie. Wydaje sie byc bardzo ruchliwa i zywa. Pozdro
Zajmuje sie mrowkami od poczatku tego roku. Do tej pory mialem tylko Messor Barbarus. Manica wydala mi sie bardzo ciekawa i postanowilem kupic. Czytalem ze nie jest latwa w hodowli, szczegolnie na poczatku rozwoju kolonii. Moja krolowa ma jedna robotnice i kilka larw. Jest w probowce podlaczonej do mini areny zeby latwiej bylo mi podawac jej jedzenie. Wydaje sie byc bardzo ruchliwa i zywa. Pozdroslodkie_ciacho pisze: ↑pt 09 wrz, 2022 Witam.Trochę lipa że pierw kupiłeś, a dopiero teraz się pytasz![]()
Samotna królowa, dlaczego?
Pozdrawiam
- slodkie_ciacho
- Kontakt:
Raczej przeciwnie, zwykle początkowo idzie dobrze, a później lubią sobie paść bez wiadomej przyczyny

- slodkie_ciacho
- Kontakt:
- slodkie_ciacho
- Kontakt:
Też tak myślałem, ale co wieczór po podaniu rozwodnionego miodu tak to wygląda: