a zmieniając temat pliss napiszczie jakieś fajne tipy

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
No to ta apka nie jest taka fajna, bo nie ma takich mrówek. Zarówno na chodniku jak i w ogrodach żyją różne rodzaje i gatunki. Więc używaj ich nazw. Na zdjęciach powyżej, masz Tetramorium i Lasius.Mrówka2012778 pisze: ↑pn 08 lip, 2024 No więc znalazłem mrówkę przy lesie sprawdziłem taką fajną apką i pokazało mi to że to królowa mrówek ogrodowych
No lata ich pełno na podwórku, wystarczy złapać.
O właśnie, trzeba by pierw douczyć się:
No to podałem wyżej-trzeba poczytać i pooglądać.
Mrówki prawie ciągle siedzą przy wodzie, nie będą jadły non stop, tak samo jak miodu. Poza tym, oba gatunki które masz są klasztorne. To znaczy, że nie trzeba ich karmić do pojawienia się pierwszych robotnic, choć nie zaszkodzi mała kropla miodu. Później potrzebny jest pokarm białkowy w postaci owadów.Mrówka2012778 pisze: ↑pn 08 lip, 2024 Poczytałem i dowiedziałem się że jedzą owoce i miód w takim razie zamieniłem się w kucharza i dałem to i to na kawałek jabłka położyłem miód i puki co nie je tylko od 1 godziny pije wodę
Jaja to takie ziarenka białe, czasami żółte albo różowe. Z czarnymi elementami są raczej larwy, albo poczwarki w kokonach. Stadia mrówek pokazałem tu