P.S. nie mam jeszcze dobrego aparatu wiec na razie nie będzie zdjęć.

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Wrzuć zdjęcia jakie masz - będzie to urozmaicenie w dziennikach.ursusgryzli pisze: ↑śr 04 gru, 2019 P.S. nie mam jeszcze dobrego aparatu wiec na razie nie będzie zdjęć.![]()
Poczwarki raczej nie rosną tylko zmieniają barwę, chyba tylko larwy rosną i odwłok samej mrówki gdy sobie poje
Mowa o wacie tej wilgotnej czy uszczelniającej wężyk?ursusgryzli pisze: ↑wt 10 gru, 2019 I takie pytanie czy mrówy mogą zacząć szybciej wygryzac sie w wacie? jak tak to czy musze je szybko przekładać (juz wygryzaja)
Skrót myślowy
Brak czerwienia, larwy nie rosną i się nie przepoczwarzają.
Kolonia jest mniej aktywna, zasypują główne wejście
no i teraz dużo lepsze zdjęcia sąursusgryzli pisze: ↑czw 12 gru, 2019 Przepraszam za słaba jakość mam już lepszy aparat
Kolonia co dziennie dostaje średniego karaczana.
wow , to już wiem o co poprosze Gwiazdora
Czy używasz jakichś obiektywów do niego czy tak z pudełka robi zdjęcia?
Tak, ostatnio wdziałem obiektywy na telefon które robią przybliżenie 40xursusgryzli pisze: ↑czw 09 sty, 2020 Pudełka? Nie to aparat telefonu takie robiA kolonia rośnie spokojnie (nie wstawię zdjęć bo nie ma mnie w domu)
mozęsz zmniejszyć trochę wilgoć, jeżeli nie pomoże to niech ktoś inny Ci powie bo ja znam parę innych metod ale nie chcę ci ich mówić ponieważ nie jestem ich pewien i mogę Cię wprowadzić w błąd.ursusgryzli pisze: ↑ndz 10 maja, 2020 przynoszę złe wieści kolonia ma roztocza...
zrobiłam dość drastyczny krok i wyjęłam królową (larwy poczwarki i jaja też).
królowa dostała 2 świeże robo (nie były zarażone)
wszystkie robotnice które miały całe odwłoki w roztoczach zostawiłam w formi i postaram się im pomóc (ale na odległość od królowej by z nią nie było gorzej)
są jeszcze 3 robo z maxymalnie 3roztoczami i są w kwarantannie (jak będą czyste dam królowej)
i proszę o wasze sposoby na roztocza (zdj dam)
miejmy nadzieje że będzie dobrze