Tym razem ten temat jest bardzo poważny. We wrześniu muszę oddać swoją pracę, a nie są to żarty, bo chodzę do liceum medycznego w Bydgoszczy w klasie z rozszerzoną biologią.
Chciałbym Was poprosić o pomoc. Czego od Was oczekuję?
Chciałbym, jakbyście mogli wyrazić swoją opinię na temat moich informacji. Moja wiedza na temat mrówek jest ograniczona więc nie chciałbym mieć nieścisłości w swojej pracy. Mile widziane są także własne informacje i propozycje podejścia do danej sprawy.
Jutro wyjeżdżam do wujka u którego niedaleko domu są dwa 1,5 metrowe kopce Formicy. Pracę można wzbogacać o schematy i zdjęcia. Mam zamiar porobić trochę zdjęć.
Temat mojej pracy brzmi: "Fenologiczne obserwacje życia mrówek i warunki hodowli od jaja do postaci dorosłej na przykładzie Formicy fuscy i Lasius niger."
Temat musiałem podać wcześniej, ale chyba trochę zmienię, bo chyba zrobiłem błąd w pisowni mrówek. Może być:" na przykładzie Lasius niger i Formica Fusca."
Największym problemem będzie to, że zgłosiłem się w grudniu, zaczynam teraz, a muszę oddać we wrześniu, a przecież w temacie mam fenologie

Dalsze postępy będę redagował na stronie dzięki sąsiadowi, który ma internet. Dam radę go przekonać do pomocy. <piwko> xD