Złapałem królowa Lasius niger, włożyłem do próbówki i karmiłem miodem. Po dłuższym czasie pojawiły się jajeczka i małe białe robaczki, a później zmieniły się w większe jajka, z których wykluły się żółte mrówki!!! Czy one są chore? Przecież Lasius niger jest czarny, czy to od miodu pomóżcie!!!
Lukas: Olaboga, błędy wszędzie tam gdzie się da Oo Na pewno nie zrobiłeś tego umyślnie? oO Nim napiszesz posta, sprawdź błędy w wordzie... A, i uważaj na interpunkcję, nie chciałem za bardzo ingerować w posta, ale już mniej więcej jest zrozumiały...
Lasus niger POMOCY!
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Patyk... Te "żółte mrówki", to najprawdopodobniej są poczwarki, które nie wytworzyły kokonu... Polecam uzbroić się w cierpliwość, i poczekać aż się przepoczwarzą....
www.clonk.glt.pl
www.n00bskie-studio.xt.pl
www.gravitysim.glt.pl
serdecznie zapraszam :)
Moje mrówki:[i]Lasius niger, flavus, emarginatus[/i]
www.gravitysim.glt.pl
Ja proponuję zapatrzyć się w podstawową wiedzę 
Prawdopodobnie po prostu masz Lasius flavus
Królowe dla początkujących wyglądają bardzo podobnie do L. niger. A jak sama nazwa wskazuje, robotnice mają być żółte. A poczytać więcej o mrówkach rzeczywiście ci nie zaszkodzi, poprzeglądaj choćby całe forum, to niezłe źródło informacji. Na górze tej strony masz link do czegoś co się nazywa "Baza Wiedzy" - też znajdziesz tam pewnie sporo. Na teraz tylko pamiętaj o pokarmie białkowym (małe martwe owady, mieszanka z żółtkiem) i o tym żeby woda nie wyschła.
A co to za mrówka Lasius flavus? Ja nigdy takiej żółtej nie widziałem. Powiedzcie mi jak to się hoduje. Wiem że są mrówki czarne, czerwone i leśne, ale żółtych jeszcze nie widziałem! Przecież wiem jak poznać mrówkę, to nie te ich robaczki, bo robaczki są białe, a są może białe mrówki? Jak im podawać te owady? Może być mucha?
Ostatnio zmieniony pt 08 maja, 2009 przez Patyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Człowieku, to w ogóle jest poniżej wszelkiej krytyki, poproś kogoś, kto umie pisać po polsku, aby tłumaczył twoje posty. Następne napisane z taką ortografią będę kasował po prostu. Przecież w taki sposób automatycznie nastawiasz do siebie ludzi negatywnie. Podpowiedź: istnieje coś takiego jak komputerowa korekta pisowni.
Jak dla mnie to jest prowokacja, robi błędy wszędzie tam gdzie się da, nawet przepisać tego co wyżej nie potrafi...
www.clonk.glt.pl
www.gravitysim.glt.pl
www.gravitysim.glt.pl
Śmierdzi trollem.
[url=http://rapidshare.com/files/155359610/djNoizz.rar]Ściągnij moją muzę[/url] lub [url=http://djnoizz.wrzuta.pl]posłuchaj na Wrzucie[/url]
xXLukasXx, popieram jak dla mnie to działanie celowe. To już nawet kopiuj/wklej nie potrafi zrobić.
Patyk, jeżeli masz komputer od wczoraj to może warto by zaopatrzyć się w odpowiednie oprogramowanie?
Co do twoich pytań.
Mrówki nie mają żadnych robaczków tylko to ich młodsze siostry we wcześniejszych stadiach rozwoju. (tak jak ty byleś w brzuchu u mamy też nie wyglądałeś tak jak teraz)
Proponuję podkarmić je miodkiem. Mucha też ujdzie tylko mała i nie żywa!
Ostrzegam że następnego posta nie będę czytał ze słownikiem, a co za tym idzie nie dostaniesz odpowiedzi. No chyba że w postaci warna.
Ps:
Morze pofiniśmy zaczonć mufić jeko jenzykiem to ftędy zrosumie?
Patyk, jeżeli masz komputer od wczoraj to może warto by zaopatrzyć się w odpowiednie oprogramowanie?
Co do twoich pytań.
Mrówki nie mają żadnych robaczków tylko to ich młodsze siostry we wcześniejszych stadiach rozwoju. (tak jak ty byleś w brzuchu u mamy też nie wyglądałeś tak jak teraz)
Proponuję podkarmić je miodkiem. Mucha też ujdzie tylko mała i nie żywa!
Ostrzegam że następnego posta nie będę czytał ze słownikiem, a co za tym idzie nie dostaniesz odpowiedzi. No chyba że w postaci warna.
Ps:
Morze pofiniśmy zaczonć mufić jeko jenzykiem to ftędy zrosumie?

MAĆKO
- pawelllQwE
- Kontakt:
MejbeHarnaś pisze:Morze pofiniśmy zaczonć mufić jeko jenzykiem to ftędy zrosumie?
Nie no, tak na serio to Patyk, pewnie zauważyłeś, że tu tak się nie pisze. Nikt w ten sposób Ci nie chce zrobić na złość jednak posłuchaj rad kolegów powyżej
Już wolę żebyś zadawał "mądre" pytania ale napisane po polsku niż mądre ale napisane po... nie wiem jakiemu
Wyfłumaczmy mó tesz sze warn to jest upomnienie i nie jest miłom sprafąm.
Ciekawe czy nick był celowo Patyk, a nie może jak się domyślam Patryk?
Lukas: Dajcie już spokój, to do niczego nie prowadzi... jak autor tematu będzie miał jeszcze jakieś pytania to założy nowy... lock
Ciekawe czy nick był celowo Patyk, a nie może jak się domyślam Patryk?
Lukas: Dajcie już spokój, to do niczego nie prowadzi... jak autor tematu będzie miał jeszcze jakieś pytania to założy nowy... lock
Ostatnio zmieniony pt 08 maja, 2009 przez Pumba, łącznie zmieniany 1 raz.
.png)