Adopcja Myrmica

Miejsce dla początkujących. Masz podstawowe pytania? - śmiało je zadawaj, każdy kiedyś zaczynał :)

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod

Awatar użytkownika
patryk99199

wt 23 lip, 2013

Witam

Czy da się zaadoptować robo myrmicy poprzez przetrzymanie z kilka dni robotnic bez krolowej ?
Czytalem że ta metoda działa u myrmic ale chce sie zapytac tych ktorzy probowali
Krolowa to ten sam gatunek co robo ;) Zlapane w tym samym miejscu...
---------------------------------------------------------------------------------
----------------------------Cierpliwość złotem------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
Awatar użytkownika
geb88

wt 23 lip, 2013

da radę, zapewne nawet ja to pisałam, mi się udało i to z robotnicami przypuszczalnie innego gatunku. Grunt żeby tam potomstwa nie było.
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Awatar użytkownika
patryk99199

śr 24 lip, 2013

1- A ile robo udalo ci sie zaadoptowac ?
2- Jak dlugie bylo przetrzymanie ?
----------------------------Cierpliwość złotem------------------------------------
Awatar użytkownika
geb88

śr 24 lip, 2013

1) 5-6 na raz
2)ze 2-3 dni
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
ODPOWIEDZ