Witam.
Czy ktoś ma może sposób na zakopywanie się przez świerszcze w ziemi? Zrobiłem małe pudełeczko, żeby samice składały jajka, ale kilka świerszczy albo próbuje się zakopać albo (obstawiam) zjeść jajka
Świerszcze Bananowe, zakopywanie się
Moderator: Moderatorzy
ile tej ziemi mają u mnie tylko zakopują odwłok skłaają jaja i tyleGonwienko pisze: sob 08 sie, 2020 Witam.
Czy ktoś ma może sposób na zakopywanie się przez świerszcze w ziemi? Zrobiłem małe pudełeczko, żeby samice składały jajka, ale kilka świerszczy albo próbuje się zakopać albo (obstawiam) zjeść jajka
Mutacja chroniła świerszcze przed pasożytniczą muchą, która wykorzystuje piosenkę, aby znaleźć swoich żywicieli. Ale oznacza to również, że świerszcze nie mogą śpiewać, aby przyciągnąć samice. Larwy much wbijają się w świerszcz, zjadają je od środka i wynurzają się, gdy tylko świerszcz umrze.
- slodkie_ciacho
- Kontakt:
Witam.
Pozdrawiam
I jak to się ma do tego wyżej?Hlinka pisze: czw 27 sie, 2020 Mutacja chroniła świerszcze przed pasożytniczą muchą, która wykorzystuje (...)
Pozdrawiam
Przecież ten typ napisze cokolwiek tylko by zareklamować to co napisał na doleslodkie_ciacho pisze: czw 27 sie, 2020 Witam.I jak to się ma do tego wyżej?Hlinka pisze: czw 27 sie, 2020 Mutacja chroniła świerszcze przed pasożytniczą muchą, która wykorzystuje (...)![]()
Pozdrawiam
L. cf. niger
F. fusca
F. fusca
- slodkie_ciacho
- Kontakt:
Yyy... Co napisał/reklamował bo nic takowego nie widzę?Karol Be pisze: pt 28 sie, 2020 Przecież ten typ napisze cokolwiek tylko by zareklamować to co napisał na dole![]()
Mam na myśli jego podpisslodkie_ciacho pisze: sob 29 sie, 2020Yyy... Co napisał/reklamował bo nic takowego nie widzę?Karol Be pisze: pt 28 sie, 2020 Przecież ten typ napisze cokolwiek tylko by zareklamować to co napisał na dole![]()
L. cf. niger
F. fusca
F. fusca
- slodkie_ciacho
- Kontakt:
A to nie zauważyłem. Szczęście że napisał chociaż o świerszczach, a nie butach czy tego typu co się tu pojawia hehe
.png)