rudnica przed adpocją

To jest forum o mrówkach występujących w Polsce

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

Awatar użytkownika
pawelllQwE
Kontakt:

wt 12 maja, 2009

Może odizoluj tą buntowniczkę? Chyba za bardzo "dymi" sobie do niej :p
Awatar użytkownika
M@teusz

śr 13 maja, 2009

odizolowałem ta buntowniczkę wczoraj około 21, o 22 patrzyłem czy nic się złego nie dzieje(nadal były w lodówce). Dzisiaj o 16 poszedłem wyciągnąć z lodówy. Patrzę: siedzą wszystkie skupione w jednym miejscu. Królowej nie widzę, więc chyba tez tam jest. Podałem mieszankę. I co widzę? Robotnice poszły pojeść mieszankę a królowa została. MARTWA. Zgięta w pół z wyciągniętymi mocno odnóżami. Kilka robotnic wróciła i co? Delikatnie muskała czułkami i lizała ciało królowej. Szkoda że dopiero teraz, cholery jedne. wrrrrrrrrr :szczena:
----------------------------------------------
królowa zyje, ale jest w agonalnym stanie. reanimacja trwa.

[ Dodano: Sob 16 Maj, 2009 ]
Spróbowałem raz jeszcze. Ostatni. Ale tym razem nie brałem 40 robo czy 80. Wziąłem około 11 robotnic.
Efekt: Wszystko pięknie- aktualnie karmią się wzajemnie i wygrzewają w probówce.

Królowa wciąż domaga się pokarmu: nawala czułkami po łbie robotnice aż one udzielą trofolaksji.
Zapewne ilosć jaj które złoży nie będzie aż taka duża jak by miała 100 robotnic, ale przecież nikomu się nie spieszy ;)

pozdrawiam!

[ Dodano: Sro 10 Cze, 2009 ]
10 czerwca- królowa złożyła pierwsze jajo! znaczy się adopcja została przeprowadzona pomyślnie!

polecam wszystkim tą metodę
Obrazek
Gór mi mało i trzeba mi więcej...
ODPOWIEDZ