http://www.terrarium.com.pl/forum/viewt ... p?t=580800
Nie wiem co powiedzieć...
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

A aksolotle nie doprowadza się do fotmy dojrzałej podając im jod? Właśnie z braku jodu one zostają w postaci larwalnej.Szacho pisze:Tak samo hormonami doprowadzają aksolotle do formy dojrzałej, ale jak dla mnie to jest za duże ingerowanie... może za niedługo będą doczepiać dodatkowe odnóża. Tylko dla nauki potrafię zrozumieć, ale tworzenie takich nienaturalnych form "bo fajnie" to moim zdaniem głupota. Ten przypadek, był raczej dla nauki.
Pozdrawiam
Raptorus pisze:A aksolotle nie doprowadza się do fotmy dojrzałej podając im jod? Właśnie z braku jodu one zostają w postaci larwalnej.Szacho pisze:Tak samo hormonami doprowadzają aksolotle do formy dojrzałej, ale jak dla mnie to jest za duże ingerowanie... może za niedługo będą doczepiać dodatkowe odnóża. Tylko dla nauki potrafię zrozumieć, ale tworzenie takich nienaturalnych form "bo fajnie" to moim zdaniem głupota. Ten przypadek, był raczej dla nauki.
Pozdrawiam
A co do mrówek, czemu nie o ile nie zmieni to ich zaradności.

Thug pisze:Szacho, nie przesadzaj z tym ingerowaniem. Ten eksperyment nie był w końcu bezsensownym ''mieszaniem w genach'' dla samego mieszania. Sprawdzono, czy wszystkie Pheidole mają potencjał, w naturze ujawniający się tylko w kilku gatunkach. Fascynujące
Szacho pisze:Tylko dla nauki potrafię zrozumieć