Nasze formicaria ;)

Jak karmić i zapewnić właściwe warunki mrówkom w formikarium.

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

PiotrG

ndz 16 kwie, 2006

Witam.
Forum jest coraz mniej aktywne.. nie piszecie ludziska postów itd :P:P więdz zakładam temat w którym każdy może się pochwalić swoimi formicariami...
Ja posiadam formicaria :
jedno typu I
kilkanaście probówkowych :D
jedno typu R :D
jedno akwa z ziemią ;)
i już niedługo formi typu nie określonego fotki postaram się zamieścić w przeciągu kilku dni ...;)
aaa i jeszcze jedno :P
Formi skręcane leżące płasko przystosowane do korka 0,8 cm, jest naprawdę bardzo duuuuże;)
pozdrawiam
mariusz_s
Kontakt:

ndz 16 kwie, 2006

Ja w tej chwili posiadam formicarium typu I i R.
Jednak cały czas pracuję nad formi dla myrmic. Będzie miksem formicariów typu I R i kompaktu. Jak tylko je skończę to wstawię fotki.
"Doświadczenie przychodzi z wiekiem, szkoda tylko, że czasami jest to wieko od trumny..."
GoldPanner

ndz 16 kwie, 2006

a ja jeszcze niemam ale jak tylko będe miał moje pierwsze formicarium ,to napisze i zapodam foty :lol:
Fiku

pn 17 kwie, 2006

Witam.
Narazie posiadam formicarium pudełkowe w którym mieszka mała kolonia L.niger:)
Pozdrawiam Marcin.
Awatar użytkownika
Devil_
Kontakt:

wt 18 kwie, 2006

Siema. Ja niestety mam tylko "R"-ke i drzewko, reszta mrow mieszka sobie w pojemnikach na jedzonko albo w samych probowkach, to i tak niezle ze mam jakiekolwiek formi(wszystkie mrowy przywiozlem tu do Irlandii ukryte w walizce :) ), wszystko dzieki koledze ktory jechal do Polski autem i zabral je z mojej chatki wracajac ;) Niedlugo mam zamiar nabyc nowe formi wraz z nowym gatunkiem (kompakt + M. barbarus) mam nadzieje ze przezyja transport i formi nie rozleci sie na kawalki ;)
Pozdrawiam.
Martek

wt 18 kwie, 2006

Ja mam tylko kompakcika ale moze juz niedlugo cos wiecej ;)
Snia Ci sie latajace karly?
ODPOWIEDZ