Witam!
Na początek może się przedstawię

No więc... Na imię mam Tomek i mieszkam w Krośnie nad Wisłokiem. Właśnie zdaję maturę (uff jeszcze tylko angielski) a studiował będę filologię angielską w moim pięknym mieście

Od zawsze interesowały mnie wszystkie "robale" w tym oczywiście mrówki. Mam małą kolonię myrmic i jedną zeszłoroczną królówkę lasiuskę która ślicznie składa jajeczka po zimowaniu. Pozostałe gatunki - takie jak Lasius flavus, Tetramorium caespitum (mój ulubiony), i różne formice - wypuściłem zeszłego roku na działce (która za rok prawdopodobnie idzie pod cmenatrz...

) No... To by było na tyle...
Przez jakiś czas biernie przyglądałem się rozmowom na Forum, czytając też stare posty a do napisania pierwszego posta skłoniło mnie moje znalezisko, królowa Formica... No właśnie, jaka? Mam zdjęcie gada ale niestety nie wiem jak załadować je do posta (zapomniałem jeszcze dodać że nie przepadam za komputerami...). Czy mam załadować z dysku czy "siakoś" inaczej

No nic pokombinujemy to zobaczymy a jak nie zobaczymy to trudno
Albo wiem... Jakby ktoś miał czas i ochotę to prześlę fotkę mailem i będzie spokój
No to fajnie. Życzę wszystkim owocnych łowów i ciekawych obserwacji w nowym sezonie :P