Biały odwłok u L. niger
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Właśnie zauważyłem, że jedna z moich robo ma od dołu odwłok zabarwiony lekko na biało/szaro. Czy mam powód do zmartwień czy to może jest normalne?
[img]http://aycu35.webshots.com/image/48394/2002100794070209548_rs.jpg[/img]
Raczej wygląda to jak biały odwłok w ciemniejsze paski w kolorze reszty ciała robo czyli krótko mówiąc: biały w ciemne paski.
EDIT:
Faktycznie, jest po prostu najedzona. Przed chwila inna zjadła trochę mieszanki i też ma taki sam odwłok. Jednak nie mam powodu do zmartwień
EDIT:
Faktycznie, jest po prostu najedzona. Przed chwila inna zjadła trochę mieszanki i też ma taki sam odwłok. Jednak nie mam powodu do zmartwień
[img]http://aycu35.webshots.com/image/48394/2002100794070209548_rs.jpg[/img]
Źle, Źle, Źle, Źle...
Zordon, do kata i oczekuj na kare!! Co miałaś z zoologii bezkręgowców???
oczytaj:
Rozciąga się naskórek czyli hipoderma a a wytworem naskórka jest oskórek czyli kutikula. A kutikula zrobiona jest chityny i protein.
A rozsuwają się płytki grzbietowe czyli tergum i płytki brzuszne czyli sternum...
A nie jakiś chityn i międzychityn....
Zordon, do kata i oczekuj na kare!! Co miałaś z zoologii bezkręgowców???
Rozciąga się naskórek czyli hipoderma a a wytworem naskórka jest oskórek czyli kutikula. A kutikula zrobiona jest chityny i protein.
A rozsuwają się płytki grzbietowe czyli tergum i płytki brzuszne czyli sternum...
A nie jakiś chityn i międzychityn....
Ja akurat te terminy znam dobrze z botaniki, zoologię zacząłem niedawno...
nie trzeba... a może właśnie lepiej być w temacie?
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
No i sprawa się wyjaśniłaAlbert pisze:Rozciąga się naskórek czyli hipoderma
...ale hipoderma i kutikula zoologiczna to co innego niż botaniczna... tylko się podobnie nazywaJeremi pisze:Ja akurat te terminy znam dobrze z botaniki, zoologię zacząłem niedawno...
rzepa żepa ziepa ziepa
Słuchajcie Alberta
oczytaj: 
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
Newbie's Defender
No właśnie dlatego się z Tobą zgadzam;)Albert pisze:...ale hipoderma i kutikula zoologiczna to co innego niż botaniczna... tylko się podobnie nazywa
.png)