Moje własne formi ;]

Jak karmić i zapewnić właściwe warunki mrówkom w formikarium.

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

Awatar użytkownika
5elements

pn 25 lut, 2008

MOJE PIERWSZE WŁASNE FORMI

Witam , prezentuje pare oględnych fotek mojego własnego formikarium , estetyka nie na najwyższym poziomie ale jednak własne i sprawdza się To było moje pierwsze cięcie szkła heheh dla potrzeb musiałem postawić formi na kilku książkach .

Rozmiary :

Gniazdo : około 10 cm długości i 6cm wysokości
Arena : około 25cm długości i 15cm szerokości

I w związku z tym pytanie na jak długo może wystarczyć takie zamieszkanie dla młodej kolonii Brunneusa bo podobno taki gatunek zamieszkuje to formi dokładniejsze zdjęcie królowej w temacie detektywistycznym ;]

Wodę do gniazda wlewam od góry ponieważ korek jest z 3 warstw, nie było innego w sklepie , biedota u nas woda bardzo ładnie się wchłania codziennie kilka kropel bardzo dobrze nawilża część gniazda.

Miałem pomysł taki że gdy kolonia znacznie się rozrośnie dołączę na arenę pionowego tiktaka z suchymi komorami i dostawiłbym pionowo koło głównej części gniazdowej hmm;]

FOTKI : Sorry za jakość zdjęć ale robione SE K750i szczególnie proszę o wyrozumiałość na zdjęcie frontowej części gniazda ponieważ aby uchwycić tym fonikiem ostrość musiałem użyć innego balansu bieli stąd taki brzydki efekt heeh.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mrówki są wszędzie wystarczy spojrzeć pod nogi.
Awatar użytkownika
Albert

pn 25 lut, 2008

Spoko, zresztą już pisaliśmy na gg co i jak, :D
rzepa żepa ziepa ziepa
Awatar użytkownika
Miniu

pn 25 lut, 2008

Ładne formi a możesz je tam trzymac dpuki:
a) niebędą masowo uciekać z formi przy uchyleniu
b) w gnieździe będzie za mało miejsca
ODPOWIEDZ