Ciekawe kto pierwszy odkryje jaki to język
Najładniejsza strona o mrówkach
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
W obcym dla nas języki ale na pewno bardzo ciekawie opisany świat mrówek. Zobaczcie! Karıncaların Hayatı
Ładne, ładne. Wygląda mi to na j.turecki.
-
Artur Wrzos
świetne zdjęcia
to chyba jakiś bałkański język
to chyba jakiś bałkański język
M. rubra - L. niger - T. caespitum
na pierwszy rzut oka tez mi sie coś wydaje ze to coś z kotła...:P jednak jak tak cos sprobuje poczytać to jednak wydaje mi sie ze coś muzułmańskiego a dokładniej (Turcja ).A widzieliście nazwę następstwa po larwie !!(na załączonym obrazku ok 1\3 strony...
) albo nazwa czułki to anten .... bardzo podobne do polskiego 
po niemiecku larwa to puppe. więc na pewno indoeuropejski :P
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Jest to turecki
wystarczyło do google skopiować jakiś "logiczny" kawałek tekstu, parę wyrazów i włąszyć magiczne "szukaj". potem patrzymy na jakąś "narodową" końcówkę. W tym wypadku to najczęściej www.gfsjuytkuyjg.tr
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
Newbie's Defender
.png)