1. Adopcja:
Dziś chciałbym zróbić adopcję. Chce dołożyć 3 robo L.niger do królowej ( L.niger ) z 1(młodziutką) robo , 3 robo złapałem wczoraj i czy :
a) Czy mogę włożyć te 3 robo razem do lodówki na godzine i królową ( oczywiście osobno , nie z tymi nowymi ) z 1 robo też na godzine do lodówki?
b) Czy potem mogę położyć jedną robo z tych 3 na arene żeby się spotkała z królową na arenie ( nie w probówce ) i z tą jedną młodą robo
c) I czy co pół godziny mogę dodawać resztę robo ( te 2 co zostaną )
Poprawcie mnie jeżeli coś chce żle zrobić
2. Przeprowadzka:
Dziś rano wstałem patrzę a królowa i jedna robo są przy wacie wyjściowej ( akurat wczoraj ją nawilżyłem bo w innym temacie pisałem ,że mi się skończyła woda w probówce) , tak więc mogę je przeprowadzić do nowego domku ( bo jeśli tak siedzą to chyba chcą gdzieś iść bo jest im tam żle ) , ale zostawiła 3 larwy , a może wybrały się tylko po pokarm skoro zostawiły larwy?
a) A mógłbym je schłodzić tak jak pisałem wyżej , ale te 3 nowe zostawić w nowym domku a królową z robo dać na arenę a one same sobie ją zaciągną do nowego domku?
b) A może włożyć już królową z robo do domku a te 3 dać na arenę i niech same ją znajdą ?
c) Dać królową + 1 robo na arenę i te 3 nowe robo też dać na arenę i nowy domek też dać na arenę i niech się spotkają a potem sobie znajdą domek i się wprowadzą tam ( fajnie by było
d) A może dać królowej te 3 larwy co zostawiła na arenę i dalej scenariusz c) ?
Doradzcie mi co robić
Pozdrawiam
.png)