Formicarium dla F.sanguinea
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Możecie się pochwalić zdjęciami, opisami i projektami 
tymczasowo mam tegoroczną królową w kompakcie Curusa. Bardzo dobrze się tam czują
tylko że to zaczątek kolonii (5 robo adoptowanych 2 cineree i 3 z kokonów...nie wiem czego+3 własne robo).
Później mam zamiar przenieść je do akwarium (niewielkiej pojemności ze względu na miejsce hodowli-3os. pokój w akademiku), gdzie gniazdo będzie korkowe przyczepione do jednej ze ścianek akwarium (przerobię teraźniejsze) i do tego będą sobie mieszkać z Leptothoraksiami.
Później mam zamiar przenieść je do akwarium (niewielkiej pojemności ze względu na miejsce hodowli-3os. pokój w akademiku), gdzie gniazdo będzie korkowe przyczepione do jednej ze ścianek akwarium (przerobię teraźniejsze) i do tego będą sobie mieszkać z Leptothoraksiami.
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Ja teraz mam puste akwarium po F. rufibarbis którym żyło się tam dość dobrze, szczególnie po kilku miesiącach zaczęły się szybko rozmnażać i już nie widziałem starych robotnic F. fusca, które dałem na początku. Wypuściłem je w wakacje do ogrodu, żeby zrobić miejsce na F. sanguinea. Zastanawiam się nad modyfikacją tego "formi z akwarium", chciałbym jakoś tak to wykombinować, żeby mrówki miały możliwość budowy ew. kopca z igliwia. Potem powielę projekt na F. polyctena która ostatnio pozytywnie przeszła adopcję robotnic swojego gatunku.
Formicarium, które najchętniej bym zmodyfikował:

Formicarium, które najchętniej bym zmodyfikował:

- socolovsky
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez socolovsky, łącznie zmieniany 2 razy.
.png)