Wklepałem przed chwilą w wyszukiwarce adres: formicarium.pl. Patrzę - jakieś nowe kolory. Próbuję się zalogować i... "PODANY LOGIN NIE ISTNIEJE"! Już się miałem pogniewać, że mnie usunęliście ale zorientowałem się w porę, że to chyba nie to forum.
A więc pozwoliłem sobie założyć taki wątek, aby nieskromnie poinformować, iż nadal utrzymuję bardzo dobre stosunki z moimi mrówkami (nie płciowe). Jak co roku - a było to w zeszłym roku - kilka mini kolonii zamieszkało na działce (C. ligniperdus w spróchniałym drzewie, L. brunneus w drewnianym domku i jeszcze parę innych - ale te gdzieś wywiało). W domu zostały mi T. caespitum, C. Ligniperdus, M, barbarus (a może structor? - Te zaległości...) i M. rubida. W tym roku, jak zwykle, powalczę z L. fuliginosus
Pochwalę się jeszcze, że w zeszłym roku miałem okazję zaprezentować moje mrówki i formikaria na małej wystawie, która była pracą dyplomową koleżanki. Zainteresowanie było bardzo duże a ogromne Camponotusy dosłownie powalały oglądających z nóg! Żałuję tylko, że przegapiłem wystawę terrarystyczną w moim byłym liceum - ale może w tym roku.
Zapytam jeszcze - może pojawili się jacyś miłośnicy mrówek w Krośnie lub okolicy? Może zorganizować by jakieś spotkanie jeżeli takowi są i mają ochotę? Z przyjemnością pogawędziłbym z innym mrówkolubem. Wakacje się zbliżają więc nic trudnego
He, He.. wakacje... Czy ktoś z Forum pisze pracę magisterską bądź licencjacką w tym roku? Jak postępy? Ja mam już pięć stron
Tak jeszcze na koniec mała prośba - z czystej ciekawości... Ktoś, kto kiedyś dostał ode mnie jakieś mrówki - napiszcie co tam u nich (np. podajcie wielkość koloni albo komu je przekazaliście albo wstawcie zdjęcie...) Ciekawi mnie to ale jak mnie olejecie to się nie pogniewam
To na koniec pozdrawiam Wszystkich! I idę spać.
.png)