Chciałem się pochwalić swoją pierwszą produkcją, do której użyłem makrokonwertera.
Podziwiajcie, oceniajcie, komentujcie.
Pozdro!
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Przymknięcie przesłony spowoduje zwiększenie głębi ostrości, musisz tylko zadbać o dobre światło. Poczytaj na necie o makrofotografii.anax pisze:Próbuję, próbuję... Ale ISO mnie ogranicza i wszystko poruszone wychodzi, a przesłony nie przymknę, bo głębia ostrości zejdzie do grubości kartki papieru :/ Muszę spróbować z mocniejszym oświetleniem, bo przy tej ogniskowej (350mm) mój obiektyw już niestety nie domaga
To też źle robisz, albo stabilizacja, albo oparcie. Kiedy aparat jest oparty lub zapięty na statywie, stabilizacja "na siłę" doszukuje się drgań i psuje fotkę.anax pisze:Nie, włączam stabilizację i opieram się o co się da
Dłuższa ogniskowa = ciemniejszy obiektyw? Węższy kadr, większe drgania...Scytal pisze:Nie za bardzo też rozumiem z czym to Twój obiektyw nie domaga na tej ogniskowej, problem masz nie w obiektywie,
Przy pstrykaniu fotek nie używam stabilizacji, bo jej nie mamScytal pisze:To też źle robisz, albo stabilizacja, albo oparcie. Kiedy aparat jest oparty lub zapięty na statywie, stabilizacja "na siłę" doszukuje się drgań i psuje fotkę.
Artur Wrzos pisze:"Uśmiechnij się, Artur Wrzos"
................?
Jeszcze nie rozkminiliście że każdy widzi swój nick?lexusx pisze:anax tak troszkę z innej beczki, w twoim podpisie jest napisane "uśmiechnij się, lexusx" ale ja jestem zawsze uśmiechnięty

Potrzebowałbym lektora, bo mój głos jest bardzo niekoszernyMrSnowwood pisze:Co do filmików to bardzo mi się podobają. Może następnym razem pokusisz się nie tylko o muzykę ,ale także komentarz
dexter688 pisze:Widziałem już takie coś. W miejsce nicka wpisuje się [y.o.u] Wtedy każdy zalogowany widzi tam swój nick
Grunt to dobry marketing Dzięki, ale dopiero 4 ostatnie zdjęcia w albumie to próby z raynoxem10 zdjęcie super, 15 też niezłe
Ja tego nie napisałem ;p Ale zgadzam się, że filmiki fajne ;]anax pisze:pawelllQwE napisał/a:
Co do filmików to bardzo mi się podobają. Może następnym razem pokusisz się nie tylko o muzykę ,ale także komentarz
pawelllQwE pisze:Ja tego nie napisałem ;p Ale zgadzam się, że filmiki fajne ;]anax pisze:pawelllQwE napisał/a:
Co do filmików to bardzo mi się podobają. Może następnym razem pokusisz się nie tylko o muzykę ,ale także komentarz
Wystarczy kilkadziesiąt prób, kiedyś w końcu wychodzisodek pisze:Chciałbym umieć robić takie zdjęcia takim sprzętem
A ja znowu nie jestem do końca zadowolony (ostrość nie tam, gdzie trzebasodek pisze: normalnie muszę sobie wydrukować i na szafce nakleić
Ubolewam nad tympawelllQwE pisze:Nigerki niezbyt ostre .