http://optyczne.pl/126.1-Test_aparatu-F ... 4%99p.html - dane techniczne
To kompakt, ale ma możliwość założenia filtrów, soczewek i konwerterów. Mam zamiar dokupić mu makrokonwerter. Co mi poradzicie? Raynox DCR-250?
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

Rozjaśniłem całe zdjęcie, poprawiłem kontrast oraz ustawiłem balans bieli + ręcznie wybieliłem lewy górny róg. Na koniec pomniejszyłem i delikatnie wyostrzyłem.pawelllQwE pisze:O, dowaliłeś![]()
Można wiedzieć jak to zrobiłeś? ;]
Bardzo dobrze, że wrzuciłeś, na kolejnych ekspozycja będzie już poprawnie ustawiona i będzie można się przyczepić do czegoś innego :Pdexter688 pisze:Nom są za ciemne. Pisałem na shocie, że nie mam co wrzucić ale Paweł nalegał
Dzięki za rady. Następne fotki będą lepsze
Sprawdź czy do Twojego aparatu producent nie dorzucił jakiegoś programu (w moim wypadku Canon dorzuca wartościowe programy). Jeżeli nie to sprawdź czy czegoś nie dostałeś kupując drukarkę czy tablet lub inne urządzenie. Jeżeli nadal nic nie masz to mocno zaawansowany a przy tym darmowy jest Gimp.dexter688 pisze:A w jakim programie obrabiacie zdjęcia ?
MAck pisze:będzie można się przyczepić do czegoś innego :P
Właśnie przeglądałem link do optycznych, który podałeś i masz świetny sprzęt, niczego mu nie brakuje. Kwestia tylko poszerzenia wiedzy i zdobycia doświadczenia i fotki będą pierwsza klasadexter688 pisze:Trening czyni mistrza.Zobaczymy jaki postęp zrobię przez wakacje i ile tysięcy kiepskich fotek strzelę przez ten czas

No wiesz było coś koło 8:30 - ale słońce nieźle jarałoMAck pisze:Zła pora dnia na robienie zdjęć
MAck pisze:aby uzyskać jak największe powiększenie