Największa giełda terrarystyczna Europy - Hamm

Mrówki to nie wszystko! Na inne tematy też można pogadać ;)

Moderator: Moderatorzy

PIOTR

pn 19 wrz, 2005

Witam :)
Po morderczych 9godzinach trasy powróciłem wraz z Mariuszem i Tomkiem z największej w Europie giełdy zwierząt terrarystycznych, odbywającej się 3 razy do roku w Hamm (zachodnie krańce Niemiec - 800km od Wrocławia).
Powiem tak - jestem rozczarowany... Co prawda wybór gatunków i odmian barwnych gadów, całkiem spory, jednak już w płazach czy bezkręgowcach wystawcy się nie popisali - generalnie brak było jakichś naprawdę rewelacyjnych gatunków.
No... fakt Legwan z Fidżi mnie powalił, jednak nie było ani Phrynosom, Draco, ani Heloderm - spodziewałem się też więcej ciekawych dusicieli - może to po prostu moja rutyna przezemnie przemawia, jednak niczym tak na prawdę mnie tam nie zaskoczono - na Polskim rynku to samo się pojawia, co prawda wsio jest kwestią finansów, jednak to kryterium nie świadczy jeszcze o poziomie zagadnienia...
Niestety mrówek ani widu, ani słychu - jechałem z nadzieją na zakup (bądź wymianę) jakichś ciekawostek, nie zobaczyłem ani jednej mrówy w sprzedaży :(
Spox - na następnej giełdzie w Hamm, pojawią się mrówki - w tym tygodniu rezerwuję tam stoisko ;)
Pozdrawiam :)
Piotr Frąszczak [url=http://curtus.pl]CURTUS[/url]
CRIMSON

czw 27 paź, 2005

Witam wszystkich
Na poprzedniej giełdzie był większy wybór,chociaż też
nie zobaczyłem ani jednej mrówy w sprzedaży

Parę ciekawych ptaszników było teraz np.Poecilotheria metallica czy Cyriopagopus sp "Blue" których zostałem szczęśliwym posiadaczem.
Na następną też jadę, to pewnie się zobaczymy. :wink:
DAAMOOK

czw 27 paź, 2005

To pochwal sie tym poe.
Jaka wielkosc?
I za ile kupiles?
CRIMSON

ndz 30 paź, 2005

L-1 :lol:
125 euro.
Biega jak wariat./wariatka mam nadzieję/
Przegięcie z ceną :shock:
Ale "raz się żyje" :)
DAAMOOK

ndz 30 paź, 2005

Zaraz to kupiles poe metallice czy Cyriopagopus ??
CRIMSON

pn 31 paź, 2005

i poe metallice/szt 1 za 125 euru/ i Cyriopagopusy/szt 2 po 65 euro/
ODPOWIEDZ