31 LIPCA 2010
Odkurzając samochód zobaczyłem na podjeździe do garażu 3 królowe (chyba wszystkie L.niger) pobiegłem szybko po jakieś naczynie by je złapać, gdy wróciłem była już tylko jedna, więc szybko ją złapałem. Ponieważ nie mam probówki zrobiłem jej domek w kieliszku do szampana.Około 20:00 dałem jej troszkę miodu, spróbowała go a później poszła na wilgotną watę i cały czas na niej siedzi.
Pytania i uwagi dotyczące hodowli kierować tutaj :viewtopic.php?f=38&t=3768
L.niger - Dziennik selectta
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Pomyślałem że nie ma sensu zakładać nowego tematu więc będę pisał tutaj
6 Sierpnia 2010
Godzina 18 wracam od kolegi do domu.Patrzę a po chodniku idzie sobie królowa.Taka sama jak ta którą miałem tydzień temu.
Wziąłem ją na rękę i zaniosłem do domu włożyłem ją na 5 min do szklanki i przygotowałem jej mieszkanko z pudełka po TIC-TACACH.
Kolonia:
Królowa: 1
Robotnice:0
Potomstwo -
jaja:0
larwy: 0
poczwarki: 0
6 Sierpnia 2010
Godzina 18 wracam od kolegi do domu.Patrzę a po chodniku idzie sobie królowa.Taka sama jak ta którą miałem tydzień temu.
Wziąłem ją na rękę i zaniosłem do domu włożyłem ją na 5 min do szklanki i przygotowałem jej mieszkanko z pudełka po TIC-TACACH.
Kolonia:
Królowa: 1
Robotnice:0
Potomstwo -
jaja:0
larwy: 0
poczwarki: 0
Ostatnio zmieniony pn 09 sie, 2010 przez selectt, łącznie zmieniany 2 razy.
8 Sierpnia 2010
Królowa siedzi przy wacie i nic nie robi. Dalej czekam na pierwsze jajko.
Godzina 21:40 CISZA NIC SIĘ NIE DZIEJE KRÓLOWA JAKOŚ NIE KWAPI SIĘ BY ZNIEŚĆ JAJKO
Królowa siedzi przy wacie i nic nie robi. Dalej czekam na pierwsze jajko.
Godzina 21:40 CISZA NIC SIĘ NIE DZIEJE KRÓLOWA JAKOŚ NIE KWAPI SIĘ BY ZNIEŚĆ JAJKO
Ostatnio zmieniony pn 09 sie, 2010 przez selectt, łącznie zmieniany 1 raz.
.png)