W piątek (tydzień temu) złapałem królową Formica lemani. Od razu zamieszkała w probówce i złożyła jajka. Niestety woda zalała jajka
Dlaczego ?
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod
Hej.
W piątek (tydzień temu) złapałem królową Formica lemani. Od razu zamieszkała w probówce i złożyła jajka. Niestety woda zalała jajka
. Dałem królową do nowej probówki lecz ona już tydzień nie sklada jajek i ciągle gryzie wate. W czym jest problem ? W tamtej probówce od razu złożyła jajka a w tej nie chce. Dlaczego ?
"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."
— Arthur Schopenhauer
— Arthur Schopenhauer
Może wykorzystała już zapasy energetyczne i nie będzie w stanie wykarmić potomstwa. Musisz ją podkarmić podaj jej coś białkowego i troszeczkę miodku.

MAĆKO
Przy samych jajach? Niemożliwe.Harnaś pisze:Może wykorzystała już zapasy energetyczne i nie będzie w stanie wykarmić potomstwa. Musisz ją podkarmić podaj jej coś białkowego i troszeczkę miodku.
Jajka, to naprawdę mały koszt energetyczny - wykarmienie larw to jest spora sprawa.
>> Atlas mrówek online <<
Truteń weteran.
Truteń weteran.
No to chroń ją od wstrząsów, niepotrzebnie nie stresuj i zasłoń czymś probówkę tak jak mówi Drwal.

MAĆKO
.png)