Kilaka dni temu zajrzałem na Curtusa i przeżyłem lekki szok! Oferta znacznie się zmieniła. Widzę, że Piotr polubił ,,paplać się w błocku"
Do oferty weszły również pakiety ,,mrowiska" czyli formikarium zasiedlone już jakąś mrówką. To też pozytywna zmiania.
Zastanawia mnie tylko gdzie się podziały formikaria drzewkowe, R-ki i kompakty (nie zasiedlone przez mrówki) oraz formikara na zamówienie? Bez nich sklep zaczyna mi przypominać coraz bardzej antstore, w którym formikaria wydają się być robione przez maszyny albo przez tanią siłę roboczą (czyt. chinczyki).
Pojawił się również dział z dodatkami. Fluon, pobówka, talk i miód na pewno się przyda. Miód jest jednak jak dla mnie trochę za drogi. Probówka też. Ja kupowałem po 60 gr. jedną. Zrobiłbym taką promocję, że np. jedna probówka: 1, 22 zł, a pięć probówek: 4, 80 zł. Dodałbym do tego działu jeszcze rurki uniwersalne i mieszankę. Miód spadziowy jest na pewno najlepszy (moje mrówki go najchętniej jedzą) jednak porównując go z paczką śwerszczy, która kosztuje 3, 66 zł czyli prawie połowę ceny miodku to cena jest troche nieproporcjonalna.
No to podsumowując: sklep zmienił się na pewno na lepsze, więcej produktów, nowe wygodne formikaria, które dają możliwość skomponowania ich wg. własnego pomysłu, dobre pakiety startowe czyli formikarium+mrówki, pojawił się egzotyczny gatunek. Sa jednak pewne braki, które myślę, że w przyszłości znikną. Nie ma niektórych produktów w dodatkach, które byłyby przydatne, niektóre ceny są dość nieproporcjonalne, zniknęły sztandarowe curtusowskie formikaria (R, I), oraz możliwość ,,formikarium na zamówienie". Sklep idzie w nową drogą i zobaczymy czy okaże się ona dobra.
No to mi recenzja z tego wyszła
Pozdrawiam!
.png)