Witam

Miejsce dla początkujących. Masz podstawowe pytania? - śmiało je zadawaj, każdy kiedyś zaczynał :)

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod

doniu911

śr 25 sty, 2012

Witam, kiedy najwcześniej będzie można kupić kokony C.ligniperda?
Awatar użytkownika
kamiklo

śr 25 sty, 2012

W maju? Teraz wszystkie dzikie kolonie śpią. A hodowlanych kolonii nikt nie będzie osłabiać by sprzedać Ci poczwarki. A do czego one Ci są potrzebne?
Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem.
doniu911

wt 07 lut, 2012

Moja kolonia po zimowaniu nic się nie rozwija więc pomyślałęm że kilka poczwarek na start nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
Szacho

wt 07 lut, 2012

moje F.cinerea i czterokropki nie chcą czerwić po zimowaniu :( może czują, że jeszcze zima :mrug:

Pozdrawiam :D
Obrazek

"To za mało, jeśli na to ciebie stać
Trzeba znacznie więcej, więcej z siebie dać"
Awatar użytkownika
kamiklo

wt 07 lut, 2012

Ile zimowałeś? Po za tym ładuj sporo białka to pobudzi królową do czerwienia.
Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem.
Awatar użytkownika
Szacho

wt 07 lut, 2012

ładuję białka, tyle, że już zostawiają :p miały 2 tygodnie na wewnętrznym parapecie, a potem prawie 2 miesiące lodówki

Pozdrawiam :D
Obrazek

Zygi

wt 07 lut, 2012

U mojej F.cinerea jest na odwrót. Po sześciotygodniowym zimowaniu królowa zaczęła czerwić jak oszalała. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Szacho

wt 07 lut, 2012

Zygi pisze:U mojej F.cinerea jest na odwrót. Po sześciotygodniowym zimowaniu królowa zaczęła czerwić jak oszalała. :mrgreen:
a dogrzewasz???
Obrazek

Zygi

wt 07 lut, 2012

W mieszkaniu mam 23-25 stopnia, a co 5 dni dogrzewam lampką tak że temperatura waha się od 27-30. Jednak przez pierwsze 2 tygodnie nic nie robiłem dałem im dojść do normalnej temperatury. Przez ten czas pojawiło się około 30 sztuk jajeczek. Mrówka przez 2 miesiące nie składała jajek i wraz z pięcioma robotnicami siedziała i nic nie robiła. Po przezimowaniu już było dobrze. :mrgreen:
ODPOWIEDZ