Formikarium akrylowe
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Powinno być dobre. Jednak ja ci polecam To, które sam kupiłem lub samo gniazdo np. To lub jakieś mniejsze. Najlepiej do gniazda dołącz arenę. Jednak szczególnie polecam ci to korkowe jest tanie, w różnych rozmiarach i ma "wybieg" w całkiem dużym rozmiarze.
Pozdrawiam Carbrini!
Pozdrawiam Carbrini!
Ostatnio zmieniony wt 21 lut, 2012 przez Carbrini, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje mrówki:
Formica cunicularia
Messor barbarus
Formica cunicularia
Messor barbarus
- pawelllQwE
- Kontakt:
Jako gniazdo tak, ale musisz podłączyć arenę, bo ta w gnieździe może służyć jako dodatkowa komora - czyt. jest za mała na arenę. Choć na początku będziesz mógł z niej korzystać, dopiero potem kiedy kolonia się rozrośnie trzeba będzie podłączyć arenę. Ale jest tam na to miejsce więc żaden problem.
Gdy wybierzesz produkty to klikasz dalej i opcje dostawy. Na końcu piszą dane i kwota do zapłaty.MIHAU pisze:to skąd mam wiedzieć ile dopłacić? Po kupnie trzeba do kogoś zadzwonić i umówić wysyłke?![]()
Tylko opcja kurierem jest?
Moje mrówki:
Formica cunicularia
Messor barbarus
Formica cunicularia
Messor barbarus
Jeszcze sie nie zdecydowałem ale jeszcze się zastanowie i dzisiaj kupie.
Jak bym kupił akrylowe to jak kolonia bedzie większa to dokupię jakąś arene.A w tym korkowym już jest porządniejsza.
W korkowym fajnie że mogą sobie własne korytarze robić.
Obydwa są tak samo łatwe w użytkowaniu?(akrylowe i korkowe) czy nie ma róznicy.
Jak bym kupił akrylowe to jak kolonia bedzie większa to dokupię jakąś arene.A w tym korkowym już jest porządniejsza.
W korkowym fajnie że mogą sobie własne korytarze robić.
Obydwa są tak samo łatwe w użytkowaniu?(akrylowe i korkowe) czy nie ma róznicy.
Pracowity jak mrówka 
Z Polskich to jest jeszcze http://curtus.pl/
Tak to zagraniczne sklepy w których koszt przesyłki przyprawia o zawał serca
Tak to zagraniczne sklepy w których koszt przesyłki przyprawia o zawał serca
Ja też już odebrałem.Kupiłem to akrylowe.Tylko nie wiem jak mrówki z próbówki tam przeprowadzić.
Myślałem żeby to może rureczkami połączyć...ale niewiem czy sie przeprowadzą jak mają wilgoć w próbówce.
Myślałem żeby to może rureczkami połączyć...ale niewiem czy sie przeprowadzą jak mają wilgoć w próbówce.
Pracowity jak mrówka 
Ciężko będzie tak po prostu przesypać bo otwór na arene jest mały , a formice rufibarbis są szybkie i bardzo sprytne,także szansa ucieczki jest duża,ale jak nie bedzie innego pomysłu do spróbuje przesypać ostrożnie.
A może włożyć do lodówki je na kilka minut żeby były mniej agresywne i dopiero?
A może włożyć do lodówki je na kilka minut żeby były mniej agresywne i dopiero?
Pracowity jak mrówka 
.png)