pokarm białkowy

Miejsce dla początkujących. Masz podstawowe pytania? - śmiało je zadawaj, każdy kiedyś zaczynał :)

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod

niunik6ko

ndz 01 kwie, 2012

witam to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość :oops: więc do rzeczy czy mogę złapać świerszcza np. z łąki zamrozić i dać w trzeba w tedy gdy jest zimno i brak pokarmu białkowego? aha świerszcza trzeba wcześniej zabić ale jak :okulach:
Zygi

ndz 01 kwie, 2012

Możesz łapać owady z łąki, a następnie karmić nimi mrówki. Zabić świerszcza można bardzo łatwo. Wystarczy wsadzić go do zamrażarki. Mało tego badania dowiodły że dla owada jest to najlepsza (bezbolesna) śmierć. Możesz również zaopatrzyć się w karmówkę np: Świerszcze, mącznika młynarka, muszki owocówki, pinki. Są do kupienia w większości sklepów zoologicznych (pinki kupisz w wędkarskim.)
Awatar użytkownika
Harnaś
Kontakt:

ndz 01 kwie, 2012

niunik6ko chyba raczej chodzi ci o koniki polne i pasikoniki a nie świerszcze, które są cięższe do znalezienia i złapania. No i oczywiście uwaga na roztocza na planktonie łąkowym. Ja kiedyś tak nałapałem, że wszystko musiało pójść do wyrzucenia. Oczywiście trzeba pooglądać karmówkę przed podaniem. Najlepiej pod szkłem.
Obrazek
Obrazek
MAĆKO
ODPOWIEDZ