piasek z budowy i plaży

Miejsce dla początkujących. Masz podstawowe pytania? - śmiało je zadawaj, każdy kiedyś zaczynał :)

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod

niunik6ko

ndz 01 kwie, 2012

hej czy mogę dać na arenę przesiany wyparzony wypłukany piasek z budowy? :stun:
aha jeszze jedno czy piasek z mallorcy będzie dobry dla mrów :evil:
czy mrówki będą się czuły dobrze w wystroju "plażowym" :plaza: którego zrobie z muszelek :lol: piasku z plaży :plaza: :sun: i paru drobiazgów?????? :confused:
maciek030495

ndz 01 kwie, 2012

Piasek z budowy będzie dobry na arenę. Najpierw przesiać potem wypłukać i wyparzyć.

Co do piasku z Mallorcy, nie ma różnicy między piaskiem a piaskiem. Więc czy weźmiesz piasek z polskiej budowy czy z hiszpańskiej plaży jest on taki sam.

Jeżeli chodzi o wystrój to może będą się dobrze czuły ,ale nie będzie to miało żadnego efektu wizualnego. Podstawową zasadą hodowli mrówek jest odwzorowanie naturalnego terenu występowania mrówek. Ma to być jak kawałek natury wyrwany z przyrody i umieszczony w formikarium.
niunik6ko

ndz 01 kwie, 2012

ale ten piasek z budowy te nie ten z wora tylko złeżał koło betonu ze 4 lata a przypomniałem strzegę się od tamtej budowy tam straszy z plaży może bardziej czysty bez jakiś chemikaliów z gipsu betonu itd. :pisarz:
antwito

ndz 01 kwie, 2012

niunik6ko pisze:tam straszy
Ciekawe... :D
Co do piasku to jak się boisz z tym z budowy o chemikalia to daj ten z plaży. Co do wystroju to możesz dać, tylko nie rośliny, które trzeba podlewać. :roll:
Dziennik moich gmachówek: viewtopic.php?f=38&t=5376
niunik6ko

wt 03 kwie, 2012

dobra jak chcesz to ci opowiem jakie tam miałem przygody ale dobra ok ale z podlewaniem sobie poradzę. Słyszałem na antmani w wystrojach że dali krzaczek czarnej porzeczki :| ciekawe jak to zrobili i jak go trzymają przy życiu może ktoś ma jakąś roślinkę na arenie

ja się zastanawiam cz nie kupić kiełków słonecznika i rzeżuchy będą miały lasek :mrgreen: ktoś próbował kiełków na arenie?
antwito

wt 03 kwie, 2012

niunik6ko pisze:dobra jak chcesz to ci opowiem jakie tam miałem przygody
Chętnie posłucham napisz na PW.
A co do wystrojów to wystarczy podlać kwiatka i mrówki od razu robią sobie domek :wink:
niunik6ko

wt 03 kwie, 2012

aha dobrze że mnie ostrzegłeś bo bym już szukał kwiatka :mrgreen:
antwito

śr 04 kwie, 2012

niunik6ko pisze:aha dobrze że mnie ostrzegłeś bo bym już szukał kwiatka :mrgreen:
To jest proste i oczywiste :wink: Mrówki kochają wilgoć, a jeśli tylko kropla wody spadnie ci na arenę to od razu zaczynają tam kopać :D
ODPOWIEDZ