czy ktos widzial spolszczenie do filmu "Ants Natures Secret Power"
czyli polskie napisy lub polska sciezke dzwiekowa?
Ants Natures Secret Power?
Moderator: Moderatorzy
Też szukam napisów i nic nie ma, nawet jesli szukam pod hasłem „Mrówki – tajemnicza moc natury"... a tak na logikę to komu by się chciało tłumaczyć film dokumentalny...
-
dzika_mrowka
"zboczenia sa dziwne i dziwniejsze"Geremy pisze:a tak na logikę to komu by się chciało tłumaczyć film dokumentalny...
jak zaczela sie pojawiac technologia zwiazana z napisami to tez sie zastanawialem, komu sie bedzie chcialo gratis przetlumaczyc cale filmy - a jednak sa tacy
no dobra, ale ja tylko mówię, że sie nie spotkałem z takim gościem, który by przetłumaczył film dokumentalny...dzika_mrowka pisze:a jednak sa tacy
może by wspólny projekcik? Zebrać się tak w 10 osób, każdy by przetłumaczył kawałek. Ja się piszę na to ;p
POZDRAWIAM! Mr.Q Chamaeleonid
http://picasaweb.google.pl/MrQ1987
http://www.mynight.pl/
http://picasaweb.google.pl/MrQ1987
http://www.mynight.pl/
A skąd ściągnęliście ten film? Tłumaczenie mogłoby być nawet prowizoryczne byleby jakieś było. Może Devil by się tego podjął 
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
ehm... nom... mam nadzieję, że tu sie nie tępi tego jak na innym forum... no więc ja bezproblemowo znalazłem torrenta... jakby co to pytać na PW
Własnie skonczyłem oglądać ten film. Powiem tyle, że film mnie nie pokłada na kolana informacjami, ale jeśli chodzi o zdjecia to były bardzo ciekawe. Co do tłumaczenia to sądzę, że każdy kto zna angielski chociaż podstawy to powinien zrozumieć spokojnie słowa w filmie zawarte. Angielski nie jest moją dobrą stroną, ale sobie poradziłem, choć częśc słów była trudna, ale jeśli dobrze pomyśli to do wszytskiego znajdzie się "klucz".
-
dzika_mrowka
bo to film ogolnodokumentalny, przyblizajacy laikom kwestie mrówekGeremy pisze:film mnie nie pokłada na kolana informacjami, .
ale ciekawie zrobiony
ja rowniez zrozumialem czesc, czesci domyslilem sie na podstawie wiedzy o mrówkach, ale chcialbym wiedziec, co bylo na calym filmieGeremy pisze:Co do tłumaczenia to sądzę, że każdy kto zna angielski chociaż podstawy to powinien zrozumieć spokojnie słowa w filmie zawarte.
właśnie obejżałem ten film i jestem pod wrażeniem. To coś takiego jak ,,Microcosmos" tyle, że tylko o mrówkach.
Ten Bert Holldobler ma wypasioną hodowlę! Widziałem tam m. in. Myrmecię, Paroponerę, Messora barbarus, Camponotus lingiperdus i to co największe wrażenie na mnie wywarło Atta sp.! Najbardziej imponujące są rozmiary tych kolonii i to w jaki przejżysty sposób było ją widać. NAbrałem ochoty na hodowlę tego gatunku
Nie wieci czym on karmił grzybiarkę? Widzałem jak wycinały białe coś ale nie wiem co to?
Pozdrawiam!
Ten Bert Holldobler ma wypasioną hodowlę! Widziałem tam m. in. Myrmecię, Paroponerę, Messora barbarus, Camponotus lingiperdus i to co największe wrażenie na mnie wywarło Atta sp.! Najbardziej imponujące są rozmiary tych kolonii i to w jaki przejżysty sposób było ją widać. NAbrałem ochoty na hodowlę tego gatunku
Nie wieci czym on karmił grzybiarkę? Widzałem jak wycinały białe coś ale nie wiem co to?
Pozdrawiam!
wosku by nie jadły! To jakieś sztuczne karmidełko chyba...reyc pisze:ale to chyba wosk był
Ja za pierwszym razem sobie mówie: po co ona tnie ten platyk...?! A potem sobie myśle, że ci naukowcy coś wymyslili. Przecież te formicarium z żelu to też niby z substancji odżywczych zbudowane jest, więc dlaczego by nie mogli półprzeźroczystej jadalnej płytki stworzyc...
Nie wiecie jak się nazywa ta pływająca mrówka? Bardzo mnie ten gatunek zafascynował 
Ja ogladałem na Planete wczoraj o 21 45. Czytała Czubówna. W sumie to cały film opierał sie na grzybiarkach.
Ale dowiedzialem sie ze rudnice wykorzystuja zaschnieta zywice drzew iglastych do odkazania... mozna wypróbowac u nas, w formilariach.
Aha ten krazek co wycinala Acromyrmex to była parafina.
Ale dowiedzialem sie ze rudnice wykorzystuja zaschnieta zywice drzew iglastych do odkazania... mozna wypróbowac u nas, w formilariach.
Aha ten krazek co wycinala Acromyrmex to była parafina.
rzepa żepa ziepa ziepa
.png)