Ants Natures Secret Power?

Mrówki to nie wszystko! Na inne tematy też można pogadać ;)

Moderator: Moderatorzy

dzika_mrowka

śr 24 sty, 2007

czy ktos widzial spolszczenie do filmu "Ants Natures Secret Power"
czyli polskie napisy lub polska sciezke dzwiekowa?
Awatar użytkownika
Jeremi
Kontakt:

śr 24 sty, 2007

Też szukam napisów i nic nie ma, nawet jesli szukam pod hasłem „Mrówki – tajemnicza moc natury"... a tak na logikę to komu by się chciało tłumaczyć film dokumentalny...
dzika_mrowka

śr 24 sty, 2007

Geremy pisze:a tak na logikę to komu by się chciało tłumaczyć film dokumentalny...
"zboczenia sa dziwne i dziwniejsze"

jak zaczela sie pojawiac technologia zwiazana z napisami to tez sie zastanawialem, komu sie bedzie chcialo gratis przetlumaczyc cale filmy - a jednak sa tacy ;-)
PIOTR

czw 25 sty, 2007

No to może trzeba sprawę zgłosić Chłopakom z "napiprojekt" ;)
Pozdrawiam :)
Piotr Frąszczak [url=http://curtus.pl]CURTUS[/url]
Awatar użytkownika
Jeremi
Kontakt:

czw 25 sty, 2007

dzika_mrowka pisze:a jednak sa tacy
no dobra, ale ja tylko mówię, że sie nie spotkałem z takim gościem, który by przetłumaczył film dokumentalny...
Awatar użytkownika
Mr.Q
Kontakt:

czw 25 sty, 2007

może by wspólny projekcik? Zebrać się tak w 10 osób, każdy by przetłumaczył kawałek. Ja się piszę na to ;p
POZDRAWIAM! Mr.Q Chamaeleonid

http://picasaweb.google.pl/MrQ1987

http://www.mynight.pl/
Awatar użytkownika
Mrówkolew
Kontakt:

czw 25 sty, 2007

A skąd ściągnęliście ten film? Tłumaczenie mogłoby być nawet prowizoryczne byleby jakieś było. Może Devil by się tego podjął :D

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jeremi
Kontakt:

czw 25 sty, 2007

ehm... nom... mam nadzieję, że tu sie nie tępi tego jak na innym forum... no więc ja bezproblemowo znalazłem torrenta... jakby co to pytać na PW
Awatar użytkownika
Jeremi
Kontakt:

pt 26 sty, 2007

Własnie skonczyłem oglądać ten film. Powiem tyle, że film mnie nie pokłada na kolana informacjami, ale jeśli chodzi o zdjecia to były bardzo ciekawe. Co do tłumaczenia to sądzę, że każdy kto zna angielski chociaż podstawy to powinien zrozumieć spokojnie słowa w filmie zawarte. Angielski nie jest moją dobrą stroną, ale sobie poradziłem, choć częśc słów była trudna, ale jeśli dobrze pomyśli to do wszytskiego znajdzie się "klucz".
dzika_mrowka

pt 26 sty, 2007

Geremy pisze:film mnie nie pokłada na kolana informacjami, .
bo to film ogolnodokumentalny, przyblizajacy laikom kwestie mrówek ;-)
ale ciekawie zrobiony ;-)
Geremy pisze:Co do tłumaczenia to sądzę, że każdy kto zna angielski chociaż podstawy to powinien zrozumieć spokojnie słowa w filmie zawarte.
ja rowniez zrozumialem czesc, czesci domyslilem sie na podstawie wiedzy o mrówkach, ale chcialbym wiedziec, co bylo na calym filmie ;-)
Awatar użytkownika
Mrówkolew
Kontakt:

wt 06 lut, 2007

właśnie obejżałem ten film i jestem pod wrażeniem. To coś takiego jak ,,Microcosmos" tyle, że tylko o mrówkach.
Ten Bert Holldobler ma wypasioną hodowlę! Widziałem tam m. in. Myrmecię, Paroponerę, Messora barbarus, Camponotus lingiperdus i to co największe wrażenie na mnie wywarło Atta sp.! Najbardziej imponujące są rozmiary tych kolonii i to w jaki przejżysty sposób było ją widać. NAbrałem ochoty na hodowlę tego gatunku :D
Nie wieci czym on karmił grzybiarkę? Widzałem jak wycinały białe coś ale nie wiem co to?

Pozdrawiam!
ReYc

wt 06 lut, 2007

to białe co wycinały to nie takie białe znowu ponieważ troche to przeźroczyste ale to chyba wosk był
[b][i]När Vindarna Viskar Mitt Namn[/i][/b]
Awatar użytkownika
Mrówkolew
Kontakt:

wt 06 lut, 2007

reyc pisze:ale to chyba wosk był
wosku by nie jadły! To jakieś sztuczne karmidełko chyba...
Awatar użytkownika
Jeremi
Kontakt:

śr 07 lut, 2007

Ja za pierwszym razem sobie mówie: po co ona tnie ten platyk...?! A potem sobie myśle, że ci naukowcy coś wymyslili. Przecież te formicarium z żelu to też niby z substancji odżywczych zbudowane jest, więc dlaczego by nie mogli półprzeźroczystej jadalnej płytki stworzyc...
Awatar użytkownika
Mrówkolew
Kontakt:

śr 07 lut, 2007

Nie wiecie jak się nazywa ta pływająca mrówka? Bardzo mnie ten gatunek zafascynował :D
ReYc

pn 19 lut, 2007

Nie usłyszałem ale wiem ze jutro o 20,45 na Planete będzie leciał ten film po Polsku!! spróbuje nagrać
[b][i]När Vindarna Viskar Mitt Namn[/i][/b]
Awatar użytkownika
Albert

śr 21 lut, 2007

Ja ogladałem na Planete wczoraj o 21 45. Czytała Czubówna. W sumie to cały film opierał sie na grzybiarkach.
Ale dowiedzialem sie ze rudnice wykorzystuja zaschnieta zywice drzew iglastych do odkazania... mozna wypróbowac u nas, w formilariach.

Aha ten krazek co wycinala Acromyrmex to była parafina.
rzepa żepa ziepa ziepa
ODPOWIEDZ