ziemiorki

Miejsce dla początkujących. Masz podstawowe pytania? - śmiało je zadawaj, każdy kiedyś zaczynał :)

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod

maksikane

pt 07 gru, 2012

jak myslicie czy ziemiorki nadaly by sie zamiast muszek owocowych do mrówek i drzewolazow? mam ich teraz pelno w kwiatkach a owocowki juz sie nie pojawiaja ;x
Awatar użytkownika
geb88

śr 12 gru, 2012

Nie mam pojęcia co to takiego. Wujek google niewiele pomaga - nigdy czegoś takiego nie widziałam.
Spróbuj i zdaj relację ;)
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
bogdans

śr 12 gru, 2012

@geb88: ziemiorki = ziemiórki :)
https://www.google.com/search?q=ziemi%C ... 24&bih=679

@maksikane: Myślę że będzie ok... moje tetraski chętnie je konsumowały, ale musisz mieć ich naprawdę sporo - są strasznie małe.
Awatar użytkownika
kamiklo

czw 13 gru, 2012

geb88 widziałaś taki muszki kręcące się kolo roślin doniczkowych? To ich larwy żywią się korzeniami takowych http://www.insectimages.org/images/768x512/5422723.jpg
Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem.
Awatar użytkownika
geb88

pt 21 gru, 2012

a to widziałam :D jakoś inaczej to na zdjęciach wygląda. Upierdliwe to to jest ;/

I jak? wcinają?
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Raptorus

ndz 23 gru, 2012

U mnie Lepto spokojnie to zgryzają.
maksikane

śr 26 gru, 2012

nie bylo mnie jakis czas na forum ,oczywiscie ze wcinaja ale jednak nie ma to jak zabawa z wiekszymi owadami.
ODPOWIEDZ