prosił bym o identyfikacje mrowki ze zdjecia
królowa znaleziona 15 lipca w beskidzie wyspowym (okolice limanowa)
pole na wsi
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod
A ja prosiłbym przed wstawieniem posta poczytać temat który znajduje się na początku działu:
Miejsce miałem na myśli czy las/miasto/chodnik, bo nie chce mi się sprawdzać jakie to tereny. Kolory... Po takim zdjęciu, szczególnie po rozmiarze widać mało.
Skoro taki miły jesteś to sobie radź samcrushdown pisze: czw 16 lip, 2020 Chyba ze to jakis urzad i musze wypelnic formularz w 15 kopiach ze znaczkiem skarbowym i poczekac az pani wypije kawe?
Potwierdzam. Slodkie ciacho często daje w kość. Nie wiedzieć czemu nie umie nagle zmierzyć królowej chociaż ma przed sobą metr a w dodatku nie jest zbyt miły.crushdown pisze: czw 16 lip, 2020 ?
Miejsce podane, kolory jak na zdjeciu .
Zdjecie przy metrze wiec chyba wszytko jest.
Chyba ze to jakis urzad i musze wypelnic formularz w 15 kopiach ze znaczkiem skarbowym i poczekac az pani wypije kawe?
Przyznam że na metr nie zwróciłem uwagi, ale rozmiar to i tak nie wszystko.KitApple pisze: czw 16 lip, 2020 Potwierdzam. Slodkie ciacho często daje w kość. Nie wiedzieć czemu nie umie nagle zmierzyć królowej chociaż ma przed sobą metr a w dodatku nie jest zbyt miły.
Typowy flesz w telefonie jest taki, jak na drugim zdjęciuMrowinka pisze: czw 16 lip, 2020 Daj zdjecie z felszem i tedy sprawdzimy
Bo wtedy dokładnie widać barwy królowej Ale jak patrzę na wygląd to myślę że to f.rufa
Moja F. cinerea też nie jest zbyt włochatacrushdown pisze: pt 17 lip, 2020 kolorystycznie to mi wyglada na f. fusca, nie jest tak wlochata jak cinerea ze zdjec z wikipedii
Formica cinerea
Po co mam "skarżyć"? I nikt tu cie nie oczernia. Myślę że "daję w kość" nie jest aż tak poniżające.slodkie_ciacho pisze: czw 16 lip, 2020Przyznam że na metr nie zwróciłem uwagi, ale rozmiar to i tak nie wszystko.KitApple pisze: czw 16 lip, 2020 Potwierdzam. Slodkie ciacho często daje w kość. Nie wiedzieć czemu nie umie nagle zmierzyć królowej chociaż ma przed sobą metr a w dodatku nie jest zbyt miły.
Daję w kość? No cóż, zwracam uwagę na prawidłowe nazewnictwo i ortografię żeby utrzymać jakiś dobry poziom forum. Nie wydaje mi się żebym był niemiły, a jeżeli tak jest, to zwróć się do admina podając przykład zamiast oczerniać![]()