Mam formikarium położone na biurku przez co mrówki mają wstrząsy. Wiecie może co można podłożyć pod formikarium, żeby zminimalizować wstrząsy i żeby wszystko ładnie wyglądało? Proszę o szybką odpowiedź, bo nie chcę, żeby mrówki stresowały się przy każdym odłożeniem jakiejś rzeczy na biurko.
Formikarium na biurku
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Witam.
Mam formikarium położone na biurku przez co mrówki mają wstrząsy. Wiecie może co można podłożyć pod formikarium, żeby zminimalizować wstrząsy i żeby wszystko ładnie wyglądało? Proszę o szybką odpowiedź, bo nie chcę, żeby mrówki stresowały się przy każdym odłożeniem jakiejś rzeczy na biurko.
Może jakaś ściereczka poskładana na wiele warstw?
W niebie:
Lasius niger
Lasius flavus
Chthonolasius sp.
Formica cinerea
Myrmica spp.
Leptothorax acervorum
U mnie:
Formica fusca
Crematogaster scutellaris
Camponotus nicobarensis
Camponotus japonicus
Lasius niger
Lasius flavus
Chthonolasius sp.
Formica cinerea
Myrmica spp.
Leptothorax acervorum
U mnie:
Formica fusca
Crematogaster scutellaris
Camponotus nicobarensis
Camponotus japonicus
Ja używałem podklejek filcowych pod krzesła przyklejone do dna formicarium.Mrywka pisze: czw 16 lip, 2020 Witam.
Mam formikarium położone na biurku przez co mrówki mają wstrząsy. Wiecie może co można podłożyć pod formikarium, żeby zminimalizować wstrząsy i żeby wszystko ładnie wyglądało? Proszę o szybką odpowiedź, bo nie chcę, żeby mrówki stresowały się przy każdym odłożeniem jakiejś rzeczy na biurko.![]()
.png)