Wczoraj zasypiając zastanawiałem się: Dlaczego moja kolonia od dwóch lat ma 20-30(nie jest to spowodowane tym że królowa nie zkłąda jaj czy jest chora-jest zdrowa ma się dobrze i składa jaja) i to jest spowodowane kilkoma czynnikami:
1.Życie próbówce w arenie gdzie często otwieram bezpośrednie(mam formikarium Green Hause z Ant Center a probówka jest na arenie)
2.Mało mają spokoju gdyż są na biurko na górnej półce i choć tram często nie zaglądam to Kot czasem wejdzie na niże piętro
Więc postanowiłem kupić Nowe formikarium oraz ogólnie nowy zestaw Mrówczy(aktualnie pisząc to jestem w trakcie pisania kosztorysu dla Rodziców żeby wiedzieli co i jak a za razem dla siebie) i na cel obrałem se stornie Ants3D(podobno bardzo dobre formikaria według mati&Mrówki) i tutaj jest moje pytanie:
Chciałbym zakupić małe formikarium i chciałbym się zapytać czy formikarium 35x35mm wystarczy czy kupić 50x50mm(lub zupełnie inne formikarium z tej strony)(Wybrałem formikarium 3D gdyż ja uważam że formikaria akrylowe na tej stornie nie są disanersikie choć bardzo funkcjonalne)większych nie biore pod uwagę
Dla informacji: będą zakładał bloga(dziennik Hodowlany) na tym forum(w zakładce Opowiem wam o Moich mrówkach)dla ciekawych.Kiedy się Pojawi pierwszy wpisz dam Linka NA TYM TEMACIE
.png)