http://formicarium.pl/galeria/displayim ... m=17&pos=0
Moje królowe są identyczne jak ta , tylko że ciut mniejsze tak jak opisywałem , i ten charakterystyczny wzorek no wypisz wymaluj tak samo wygląda
Narazie mrówy bardzo mi sie podobają , są spokojne , nie są tak narwane jak naprzykład fusca moja która szybko sie stresuje i lata jak opetana
Apropo jeszcze rufibarbis , wczoraj przechodziłem dokładnie w tym miejscu gdzie było to rozgrywane i nie widziałem aaaaaniiiii jednej tej formicy normalnie pustka tylko nigerki popylały , awiec to nie mogla byc rójka poprostu kolonia nagle musiała sie wyprowadzić a może to niger najechał na ich kopiec , bo wtedy w tym kopcu także widziałem te formice razem z nigerami, teraz w tym miejscu tylko nigery pozostały , awiec miałem chyba szczeście że znalazłem sie tam o tej porze.
Wczoraj szukałem Campo w mej okolicy i czterokropka , szukałem , szukałem , wypaliłem papierosa , szukałem , szukałem , wypaliłem 2 papierosy bo sie denerwowałem , szukałem , szukałem i poszedłem na piwo bo nigdzie ani czterokropa ani campo , szukalem w doroslych lasach na obrzeżach w środku i nic
PS. Walłem 100 posta dla tego tematu ;D
.png)