Pomocy :(
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
jestem w trakcie roboty formi typu R lecz kesete z gniazdem zrobilem na 2,4cmGRUBOSCI -Albert mnie wysmiewa i mowi ze zwalilem robote bo nawet jest za szerokie dla camponotusa a ja chce w nim hodowac gatunek Lasius - nie wiem jaki rodzaj ( ,,jest pokazane w dzial detektywistyczny'' temat ,,Czy krolowa'' ) ratunku co zrobic ? jest to zle czy moze byc
[size=109][color=red][b]Szanuj Zieleń i to co pod nią mieszka!!!
[/b][/color][/size]
Nie jest źle ale będzie obserwacja BARDZO utrudniona a na tym zależy wszystkim najbardziej. No chyba że wolisz obserwowac tylko furażerke. Pozatym 8 arkuszy korka po 3 mm kazdy spowoduje lekkie problemy...
rzepa żepa ziepa ziepa
No cóż :d nie mam się czym chwalić ale do mojego ziemnego - co okazało się za szerokie przy 1,coś cm- włożyłam własnoręcznie wystruganą ze styropianu (nie przepuszcza wody zaznaczam) płaską arkuszowatą rzecz (ale dzisiaj mam kłopoty z pamięcią) Zawsze to trochę biało wygląda i trochę światła prześwituje.. taka alternatywa dla tych co nie mają dostępu do korka 
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
- __voodoo__
hmm...ja tez wlasnie chce miec ziemne...i dreczy mnie pytanie...czy przy 1,5cm naprawde slabo bedzie widać ?? :/
-
dzika_mrowka
skoro juz zrobiles za szerokie gniazdo, to jesli chcesz obserwowac mrowki w gniezdzie, musisz sam przygotowac im sporo korytarzy i komor przy szybie widokowej - jak beda mialy gotowe, to nie zaczna robic swoich przez jakis czas.Alex pisze:jestem w trakcie roboty formi typu R lecz kesete z gniazdem zrobilem na 2,4cmGRUBOSCI -Albert mnie wysmiewa i mowi ze zwalilem robote bo nawet jest za szerokie dla camponotusa a ja chce w nim hodowac gatunek Lasius
.png)