Skoro większość z nas korzysta z komputerów do odwiedzania forum to jestem ciekaw, czy ktoś może posiada jakieś gry o naszych milusińskich? Tematyka ta niezbyt często jest podejmowana przez producentów gier, jednak ja miałem okazję zapoznać się bliżej z dwoma tytułami.
Pierwszą, starusieńką, grę ciągle posiadam w swoich zasobach. Jest to, produkcja firmy Maxis, zatytułowana Sim Ant, którą być może znają trochę starsi PC-towcy. Ja zagrywałem się w nią wieeeki temu, choć niedawno postanowiłem odkurzyć tę pozycję. Zainteresowanych pozyskaniem kopii zapraszam do pisania PW (nie rozprowadzam nielegalnie tylko udzielam informacji
Poza tym jest jeszcze trochę nowsza, bo z grafiką 3D, gra pt. Empire of The Ants. Miałem przyjemność grać w demo, które jest dostępne w internecie do ściągnięcia. Na pełną wersję nie udało mi się jeszcze trafić. Gra jest znacznie bardziej zaawansowana niż Sim Ant. W demie dostajemy możliwość odbycia krótkiego "instruktażu", który jest wg. mnie niezbyt czytelny. Misje treningowe polegają m.in. na: wyznaczaniu zadań swoim podopiecznym, walki z przeciwnikami, rozbudowy mrowiska i zarządzania innymi owadzimi "sprzymierzeńcami".
Grafika, jak na dzisiejsze możliwości komputerów, jest już trochę archaiczna, jednak nie razi a niektórym nawet może się podobać. Mnogość dostępnych opcji i możliwości działania mogą wynagrodzić wszelkie inne wady tej produkcji. Mimo początkowych trudności z opanowaniem mechaniki gry mogę polecić ją wszystkim amatorom mrówczego życia!
No! To koniec mojej wymęczonej "recenzji"
Pozdrawiam serdecznie!
.png)
- forum o makrofotografii