robił ktoś tak ?

To jest forum o mrówkach występujących w Polsce

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

Awatar użytkownika
__voodoo__

pn 02 lip, 2007

witam :)

dzisiaj znalazłem u mnie na podwórku kolo krawężnika pod kawałkiem darni myrmice rubre (robo wraz z poczwarkami (jak sie nie myle.chodzi o te już mrówki białe ktore jeszcze leżą sobie i czekają na pełny rozwuj i nabranie koloru)jedne byly biale inne już żółtawe). wziąłem 3: jedna biala, jedna pomaranczowa, a druga pomaranczowa ale już się trochu ruszala (tylko nogami). dodałem je do probówki z moimi rubrami i jak narazie wszystko w porządku (znaczy sie bynajmniej z obserwacji wynika, ze robo ktore mam w probowce już dluzszy czas(normalne, chodzące robo) się nimi (tymi poczwarkami) zaopiekowały ;) robił ktos z was taki rodzaj adopcji?to ze na razie nie dzielą tych poczwarek na jedzenie to oznacza ze już są przyjęte i nie będą zjedzone, czy może jak już zaczną się ruszac, to zostaną odrzucone ? i czy jest w tym cos złego, ze podrzucilem te 3 poczwarki ? czy raczej niczemu to nie szkodzi ?

a i jeszcze przy okazji spytam...zauważyliscie rójkę myrmyci rubry ? zaczęła się już gdzieś ? (nie chodzi mi o micro rubre). pozdrawiam
Awatar użytkownika
Albert

wt 03 lip, 2007

Bedzie dobrze :D
rzepa żepa ziepa ziepa
Awatar użytkownika
__voodoo__

wt 03 lip, 2007

:] ta jedna już całkowicie ożyła i jest przyjęta...czyli wszystko się udało ;D
ODPOWIEDZ