Wielkość?

To jest forum o mrówkach występujących w Polsce

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Harnaś
Kontakt:

pt 03 paź, 2008

Jak powinno się prawidłowo mierzyć wielkość mrówki? np. Camponotus ligniperda do 14mm. Jak jest to mierzone, od końca odwłoka do końca żuwaczek? Czy czułki też się mierzy?
Obrazek
Obrazek
MAĆKO
ogon__

pt 03 paź, 2008

Czułków się nie liczy, żuwaczki raczej tak.
Awatar użytkownika
Miniu

pt 03 paź, 2008

ogon__ pisze:żuwaczki raczej tak.
U niektórych gatunków powinno sie podać wielkość mrówki, a w nawiasie wielkość razem z żuwaczkami np. http://www.alexanderwild.com/gallery/16 ... 5724_5mvYD
Awatar użytkownika
Harnaś
Kontakt:

pt 03 paź, 2008

Nie zakładam nowego tematu tylko napisze od razu w tym. Nie wiem czy to ja mam taki problem czy coś ale dzisiaj chciałem zobaczyć jak zamawia się na Curtus.pl no i klikam tam jakieś pierwsze lepsze formi (oczywiście potem bym koszyk wyczyścił bo zamawiał będę dopiero za kilka dni albo tygodni) "dodaj do koszyka" czekam chwilkę a tu wyświetla mi się strona koszyk pusty. <lol> Jak to koszyk pusty skoro właśnie chce coś kupić. Jakiś bug czy coś? Czy ktoś też miał taki problem?
Obrazek
Obrazek
MAĆKO
Szymon

pt 03 paź, 2008

Strona sklepu czasowo niedziała,czy jakoś tak,ale zamówienie możesz spokojnie złożyć - napisz do Piotra w tej sprawie.
Awatar użytkownika
Harnaś
Kontakt:

pt 03 paź, 2008

Noooo o to mi właśnie chodziło. Konkretnie i na temat. Dzięki Szymon i innym również dziękuje.
Obrazek
Obrazek
MAĆKO
ODPOWIEDZ