Lekcja czystości

Miejsce dla początkujących. Masz podstawowe pytania? - śmiało je zadawaj, każdy kiedyś zaczynał :)

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod

arni

sob 07 maja, 2011

Witam.
Właśnie skończyłem budowę dosyć sporego formi z akwarium o wymiarach 60 cm na 30 cm na 30 cm ( gniazdo z ytonga i gipsu-dla lepszego wyglądu, uzyskałem różne odcienie bieli, ma 20 cm na 60 cm. ). Koncze pracę nad arena i postanowiłem tam dać structora- królowa i około 100 robotnic.
I tu pytanie- co robic żeby mi nie zagnoiły gniazda!? Arenę można zawsze wysprzatać, a co z gniazdem, kiedy musiał bym niszczyc formi żeby go wyjąć? Bede podawał tyle ziaren, żeby ich zbytnio nie magazynowały, bede podawał te większe odmiany bo mniejsze lubią wpadać w szczeliny. Ale co wiecej moge zrobić żeby moje formikarium po roku było dalej białe i czyste? Bo przecież one mi tam śmietnik zrobią...!
Pomożecie?
Pozdro ARNI
Jeszcze chcesz się ze mną skontaktować napisz mi Prywatną Wiadomość lub zadzwoń/wyślij sms pod 690 067 950.

Na wolne chwile polecam:

http://poke-life.net/rejestracja.php?polec=456623
slow

sob 07 maja, 2011

Formi musi być tak zrobione żebyś mógł je rozebrać, bez zbędnego 'niszczenia'. Mam ten sam problem przy budowie, ale postaram się to jakoś rozwiązać 8)
ODPOWIEDZ