Witam
Mam pytanie, ponieważ planuje zrobić formikarium z gniazdem gipsowym dla l.niger, myślałem by wewnątrz akwarium osłonic szyby folia aluminiowa by móc później wyciągnąć masę która formuje gniazdo , wiec jeżeli zaleje całe akwarium gipsem to ono podczas schnięcia gdy będzie pęcznieć nie rozsadzi szyb?
gipsarium w akwarium
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy, mod
Cześć, widzę, że nikt nie kwapi się na tym forum do pomocy, jakieś takie to wszystko zamarłe.
Jestem na tym forum od dzisiaj i nie mam doświadczenia ale na to pytanie Ci odpowiem. Ja zrobiłem podobnie. Akwarium posłużyło mi jako forma, nie polecam tak robić. Owszem udało mi się ale przy wyciąganiu gniazda, rozkleiło mi się akwarium. Nie wiem, może to wina akwarium które już kilka wiosen ma za sobą!
Pozdrawiam.
Jestem na tym forum od dzisiaj i nie mam doświadczenia ale na to pytanie Ci odpowiem. Ja zrobiłem podobnie. Akwarium posłużyło mi jako forma, nie polecam tak robić. Owszem udało mi się ale przy wyciąganiu gniazda, rozkleiło mi się akwarium. Nie wiem, może to wina akwarium które już kilka wiosen ma za sobą!
Pozdrawiam.
Zależy ile gipsu będzie wlane tj. jak duże jest to akwarium. Może, a nie musi.
goryle2, rozkleiło się, bo pewnie silikon był już stary, a pęczniejący gips dopełnił reszty.
goryle2, rozkleiło się, bo pewnie silikon był już stary, a pęczniejący gips dopełnił reszty.
Nie zalewa się całego akwa gipsem, bo będzie ważyć tonę...
>> Atlas mrówek online <<
Truteń weteran.
Truteń weteran.
.png)