Łódzki Szklarz robiący formi typu R

Jak karmić i zapewnić właściwe warunki mrówkom w formikarium.

Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy

eryk

czw 17 maja, 2007

Czy znacie adres jakiegoś szklarza w Łodzi robiącego formi typu r ?
Awatar użytkownika
geb88

czw 17 maja, 2007

Znajdź szklarza, pokaż mu swój projekt, dopowiedz wszystko, żeby nie było niedomówień- to ci każdy zrobi.. ale musisz się liczyć z odpowiednimi kosztami ;)
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
eryk

czw 17 maja, 2007

a ile może takie formi z komorą mieszkalną 20 cm na 30 cmo szerokości 1 cm i z wybiegiem 20 na 30cm kosztować????
Lasius Niger
Lasius Flavus
Awatar użytkownika
geb88

czw 17 maja, 2007

Moje stojące "I" 20/30/1,5 z przegrodą, policzył sobie na 30 zł (po co ja się odwróciłam jak liczył? byłoby 16zł !!)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
eryk

czw 17 maja, 2007

geb88 pisze:Moje stojące "I" 20/30/1,5 z przegrodą, policzył sobie na 30 zł (po co ja się odwróciłam jak liczył? byłoby 16zł !!)
Ale musisz jeszcze policzyć robocizne.A jak myślisz czy 70 zł starczy na założenie koloni Lasius Niger :?:
Awatar użytkownika
geb88

czw 17 maja, 2007

Hmm.. kto wie :? Ale chyba nie.. bo jeszcze piasek/korek i jakieś inne ustrojstwa. Musisz pochodzić popytać.. Ale może lepiej u Piotra kupić gotowe?
Sama nie kupywałam(poczekam do pierwszej wypłaty), ale wychodzi raczej taniej i lepiej.
Newbie's Defender
eryk

czw 17 maja, 2007

no ale on nie ma raczej formi typu R z tego co widziałem na stronce Curtuisa czy jakoś tak
Lasius Niger
Lasius Flavus
PIOTR

czw 17 maja, 2007

Chwilowo wyrób Rek wstrzymany ze względu na brak mocy przerobowych - nie wyrabiam się z zamówieniami po prostu.
Rka o tych wymiarach (przyblizonych : 20/26 wysokosc calkowita a w tym ok. 21cm gniazdo i arena 20/26) to koszt rzędu 150zł, jednak termin wykonania to conajmniej miesiąc - do rójki nigerka jednak bym się wyrobił ;)
Takie gniazdo jak zauważyła już Geb, to nie tylko szkło i właśnie to z tymi pozostałymi detalami najwięcej zachodu.
Pozdrawiam :)
Piotr Frąszczak [url=http://curtus.pl]CURTUS[/url]
dzika_mrowka

pt 18 maja, 2007

eryk1994 pisze:Ale musisz jeszcze policzyć robocizne.A jak myślisz czy 70 zł starczy na założenie koloni Lasius Niger :?:
zawsze mozesz zrobic tak jak ja:
kupic male akwarium (koszt ok. 10zl) i do tego u szklarza pare szybek.

z akwarium zrobic formi I dosyc latwo, potrezba zamowic dodatkowe szybki:
1 szybka, ktora przycisnie gniazdo do jednej ze scian akwarium
2 waskie kawalki, ktore beda przytrzymywac powyzsza szybe i beda jej "prowadnicami"
jesli chcesz, to mozesz zamowic jeszcze jedna szybe, ktora bedzie przykrywka
eryk

pt 18 maja, 2007

dzieki piotr ale na razie nie zdecyduje sie na to bo potrzebuje kase a moge sam sobie formi jakotakie zrobić bo szkła i silikonu mam pod dostatkiem :lol:
Lasius Niger
Lasius Flavus
Awatar użytkownika
geb88

pt 18 maja, 2007

Ktoś widział formi z blachy? albo z dech szafy bądź łóżka? Tego materiału też mam pod dostatkiem.. nooo... ewentualnie z szyb z samochodów.. widział ktoś? :(
Newbie's Defender
Tommygun

sob 19 maja, 2007

Ja często używam paneli podłogowych i desek z boazerii. ;)
Semper Fi!
Awatar użytkownika
geb88

sob 19 maja, 2007

uła! boazeria :mrgreen: pół domu rozebrać :P ale luzem żadnych nie ma :P Kto stosuje inne dziwaczne pomysły??
Newbie's Defender
ODPOWIEDZ