Łódzki Szklarz robiący formi typu R
Moderatorzy: slodkie_ciacho, Moderatorzy
Znajdź szklarza, pokaż mu swój projekt, dopowiedz wszystko, żeby nie było niedomówień- to ci każdy zrobi.. ale musisz się liczyć z odpowiednimi kosztami 
Nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi, więc pytaj śmiało :)
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Newbie's Defender
O mnie |Blog o hodowli mrówek|Blog Temnothorax corticalis|Blog Leptothorax acervorum|Opowieść Camponotus herculeanus
Moje stojące "I" 20/30/1,5 z przegrodą, policzył sobie na 30 zł (po co ja się odwróciłam jak liczył? byłoby 16zł !!)
Newbie's Defender
Newbie's Defender
Ale musisz jeszcze policzyć robocizne.A jak myślisz czy 70 zł starczy na założenie koloni Lasius Nigergeb88 pisze:Moje stojące "I" 20/30/1,5 z przegrodą, policzył sobie na 30 zł (po co ja się odwróciłam jak liczył? byłoby 16zł !!)
Hmm.. kto wie
Ale chyba nie.. bo jeszcze piasek/korek i jakieś inne ustrojstwa. Musisz pochodzić popytać.. Ale może lepiej u Piotra kupić gotowe?
Sama nie kupywałam(poczekam do pierwszej wypłaty), ale wychodzi raczej taniej i lepiej.
Sama nie kupywałam(poczekam do pierwszej wypłaty), ale wychodzi raczej taniej i lepiej.
Newbie's Defender
Newbie's Defender
Chwilowo wyrób Rek wstrzymany ze względu na brak mocy przerobowych - nie wyrabiam się z zamówieniami po prostu.
Rka o tych wymiarach (przyblizonych : 20/26 wysokosc calkowita a w tym ok. 21cm gniazdo i arena 20/26) to koszt rzędu 150zł, jednak termin wykonania to conajmniej miesiąc - do rójki nigerka jednak bym się wyrobił
Takie gniazdo jak zauważyła już Geb, to nie tylko szkło i właśnie to z tymi pozostałymi detalami najwięcej zachodu.
Rka o tych wymiarach (przyblizonych : 20/26 wysokosc calkowita a w tym ok. 21cm gniazdo i arena 20/26) to koszt rzędu 150zł, jednak termin wykonania to conajmniej miesiąc - do rójki nigerka jednak bym się wyrobił
Takie gniazdo jak zauważyła już Geb, to nie tylko szkło i właśnie to z tymi pozostałymi detalami najwięcej zachodu.
Pozdrawiam :)
Piotr Frąszczak [url=http://curtus.pl]CURTUS[/url]
Piotr Frąszczak [url=http://curtus.pl]CURTUS[/url]
-
dzika_mrowka
zawsze mozesz zrobic tak jak ja:eryk1994 pisze:Ale musisz jeszcze policzyć robocizne.A jak myślisz czy 70 zł starczy na założenie koloni Lasius Niger
kupic male akwarium (koszt ok. 10zl) i do tego u szklarza pare szybek.
z akwarium zrobic formi I dosyc latwo, potrezba zamowic dodatkowe szybki:
1 szybka, ktora przycisnie gniazdo do jednej ze scian akwarium
2 waskie kawalki, ktore beda przytrzymywac powyzsza szybe i beda jej "prowadnicami"
jesli chcesz, to mozesz zamowic jeszcze jedna szybe, ktora bedzie przykrywka
Ktoś widział formi z blachy? albo z dech szafy bądź łóżka? Tego materiału też mam pod dostatkiem.. nooo... ewentualnie z szyb z samochodów.. widział ktoś? 
Newbie's Defender
Newbie's Defender
uła! boazeria
pół domu rozebrać :P ale luzem żadnych nie ma :P Kto stosuje inne dziwaczne pomysły??
Newbie's Defender
Newbie's Defender
.png)